Kerékpár: dán siker a nyíregyházi junior-vk-versenyen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.28. 17:33
Dán siker született az országúti kerékpárosok junior-világkupaversenyén, amely pénteken zárult Nyíregyházán, legjobb magyarként Mészáros Bence 13. helyen végzett.

A 18. születésnapját augusztus 20-án ünneplő Tobias Lund Andresen – a szervezők tájékoztatása szerint – mind a négy szakaszt megnyerte, így a dán junior bajnok fölényesen diadalmaskodott a világkupán, több mint fél perccel megelőzve a második német Luca Dresslert és a harmadikként záró ugyancsak dán Gustav Wangot.

Az összetett legelőkelőbb pozícióját a hazai versenyzők közül Mészáros Bence 51 másodperc hátránnyal szerezte meg.

A három nap során 280 kilométer várt a 96 indulóra. A szerdai nyitónapon a 95 kilométer hosszú Vásárosnamény-Nyíregyháza mezőnyversenyt kellett abszolválniuk a kerékpárosoknak. Csütörtökön délelőtt a 4.5 kilométeres nyíregyházi egyéni indítású időfutam, majd délután Ibrány környékén 73 kilométeres mezőnyverseny várt rájuk. A pénteki zárónapon a Vásárosnamény és Nyíregyháza közötti több mint 107 kilométert teljesítették a bringások.

A Visegrad 4 Juniors nevű, Magyarországra először ellátogató vk-futam volt az év egyetlen állomása. Országúti kerékpáros világverseny ezt megelőzően 1928-ban volt Magyarországon, amikor világbajnokságot rendeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik