Kerékpár: Alaphilippe nyerte a 110. Milánó-Sanremót, Kusztor 141. lett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.23. 19:28
null
Julian Alaphilippe nyerte a 110. Milánó-Sanremót (Fotó: AFP)
Julian Alaphilippe nyerte meg szombaton az év első klasszikus egynapos országúti kerékpáros versenyét, a Milánó-Sanremót, amelyen az egyetlen magyar induló, Kusztor Péter a 141. helyen ért célba.

A francia bringás sikere nem meglepő, az idén már a második nagy diadalát aratta: két héttel ezelőtt szintén Olaszországban győzött az egyre nagyobb presztízsű Strade Bianche elnevezésű viadalon.

A 291 kilométeres erőpróbán a mezőny jelentős része együtt érkezett az utolsó tíz kilométeren lévő emelkedőhöz, ahol a nagy esélyesek közül többen is megpróbáltak elszakadni riválisaiktól, de végül egy 11 fős csoport együtt maradt a 3700 méter hosszú kaptató tetejéig, ahonnan már csak alig több mint 5 kilométer volt hátra a célig. A befutó során Alaphilippe bizonyult a leggyorsabbnak a belga Oliver Naesen és a verseny két évvel ezelőtti lengyel győztese, Michal Kwiatkowski előtt. A siker értékét növeli, hogy az élcsoportban ott volt a címvédő olasz Vincenzo Nibali és a szlovákok háromszoros világbajnoka, Peter Sagan is.

A legendás viadal 110. kiírásán 12 év után volt ismét magyar induló: Kusztor Péter a Novo Nordisk színeiben 141. lett a 175 fős mezőnyben. Ezt megelőzően Bodrogi László képviselte legutóbb a magyar színeket.

A verseny összefoglalója

KERÉKPÁR
Milánó-Sanremo, 291 km

1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck-QuickStep) 6:40:14 óra
2. Oliver Naesen (belga, AG2R La Mondiale) azonos idővel
3. Michal Kwiatkowski (lengyel, Sky) a.i.

141. Kusztor Péter (Novo Nordisk) 10:18 perc hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik