Csupasport: első magyar teljesítés az osztrák ultraversenyen

Vágólapra másolva!
2020.08.16. 16:37
Címkék
Jócskán szintidőn belül ért célba a magyar csapat a Race Around Austria elnevezésű nemzetközi ultra-kerékpárosversenyen, pedig a Grossglocknernél technikai probléma nehezítette a haladást.

Augusztus 16-án, vasárnap 4:48-kor a Bikemag.hu–Kalifa négyfős csapata (Katona József, Kuzler Béla, Oláh Tamás és Takáts György) bőven a 92 órás szintidőn belül, 81 óra alatt teljesítette a Race Around Austria ultra-kerékpárosversenyt. Az extrém kihívás 2170 kilométer, illetve három és fél Everestnyi, vagyis több mint 31 000 méter szintemelkedés leküzdését jelentette, éjjel-nappal tekerés mellett.

A verseny legmagasabb pontja a legendás Hochtor-hágó (2504 méter) volt, ahova a kedvezőtlen időjárási körülmények mellett még egy technikai probléma is nehezítette a feljutást.

„A Grossglockner lábánál jártunk, amikor a kísérőautónk megállt és nem indult újra, súlyos motorhibakódot jelzett – írta harmadik napi beszámolójában Oláh Tamás, a csapat egyik tagja. – Éppen pályán voltam, telefonon szóltak a többiek. Letaglózott a hír, ennyi munka nem lehet hiába, tekertem tovább a 10 százalékos emelkedőn, fél kézzel a kormányt, fél kézzel a telefont fogva, és vészintézkedésekbe kezdtünk. A versenybírók értesítésén voltam, hogy időjóváírást kérjek, amíg megoldjuk a helyzetet. Szemerkélő esőben egy rövid ujjú mezben araszoltam felfelé, egy kis tasak mézes mogyoró volt nálam, gondoltam azzal a tetőig kihúzom, de mit kezdek kétezer-ötszáznégy méteren egy szál mezben? Hogyan jutok le?”

További részleteket megtudhat a magyar sikerről a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik