Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.01 13:59 Frissítve: 2011.06.21 00:04

Bodrogi László: A pekingi olimpián még magyar színekben indulok

Az év végén benyújtom a francia állampolgársági kérelmet – erősítette meg a Nemzeti Sportnak a www.cyclingnews.com-on tett nyilatkozatát Bodrogi László, a stuttgarti vb egyéni indításos időfutamában ezüstérmet szerzett magyar kerékpáros. A 30 éves klasszis hozzátette: a 2008-as pekingi olimpián még mindenképpen magyarként indul.

REUTERS/Wolfgang Rattay

Szavazás

Önnek mi a véleménye Bodrogi László szándékairól?

Írja be az itt látható számot!
„Most lesz öt éve, hogy Franciaországban élek, és az ottani törvények szerint legkorábban az év végén kaphatok állampolgárságot” – fogalmazott Bodrogi László lapunknak arra a kérdésére, meg tudja-e erősíteni az egyik nemzetközi internetes szaklapnak tett kijelentéseit.

„Igen, biztosan kérvényezem az állampolgárságot – folytatta. – Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy a szabályok szerint az állampolgárság megszerzése után két-három évet várnom kell, mire Franciaország színeiben olimpián indulhatok.”

„Ez azt jelenti, hogy az olimpián mindenképpen magyarként indulok” – jelentette ki, majd kérdésünkre, hogy ebben biztos-e, így válaszolt:

„Ez a körülményektől is függ, például kérdés, hogy megint csak egy kísérőt adnak-e mellém, mint Athénban, vagy pedig kapok egy szakmai stábot, mint Stuttgartban, hogy csak a versenyzéssel kelljen foglalkoznom.”

Bodrogit arról is megkérdeztük, kívánja-e hivatalosan is értesíteni a magyarországi szakszövetséget arról a szándékáról, hogy állampolgárságért folyamodik Franciaországban.

„A megfelelő időben jelezni fogom, természetesen, de amíg a folyamatot el nem indítottam, addig nincs miről beszámolnom ezzel kapcsolatban a szövetségnek.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.21 10:31:28

Kerékpár TÓTH ANITA

Még nagyobb hangsúlyt fektetne a pályakerékpározásra és szeretne kijutni az olimpiára.

2017.09.14 00:08:31

Kerékpár IGLÓI NAGY ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ebben az évben már csak elejtett szavakat lehet hallani Contador vélt vagy valóságos doppingügyeiről, nem elítélőleg, inkább csak a történeti hűség kedvéért. Ő a nép egyszerű gyermeke, a pintói kölyök, mai napig születési helyén él, példás a családi élete.

2017.08.18 12:56:59

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2017.07.09 12:24:47

Kerékpár BUCSKY PÉTER

Kevesebbet látni a versenyből, de magával ragadó a hangulat – helyszíni beszámoló képekkel.

2017.06.25 14:14:11

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.