HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.05 13:19 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Tagadja a vádakat a Telekom csapat korábbi általános igazgatója

Walter Godefroot, a Telekom profi kerékpáros csapat korábbi igazgatója visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy tudott a team versenyzőinek egy évtizeddel ezelőtti rendszeres doppingolásáról. Mint megírtuk, ké héttel ezelőtt a Telekom korábbi első számú kerekese, Bjarne Riis beismerte: teljesítményfokozó szereket szedett, amikor 1996-ban megnyerte a Tour de France-t.

Jan Ullrich pályafutása nagy részében a Tour de France-ra és Lance Armstrongra koncentrált. Kérdés, érintett-e az EPO-ügyben?
Jan Ullrich pályafutása nagy részében a Tour de France-ra és Lance Armstrongra koncentrált. Kérdés, érintett-e az EPO-ügyben?
A dán versenyző vallomásában sejteni engedte, hogy Godefroot akkoriban a „most nem nézek oda” politikájával kezelte a szervezett doppingolást.

„Semmilyen doppingfogyasztást nem szerveztem a csapaton belül, és nem is finanszíroztam ilyen akciót” – jelentette ki sajtótájékoztatón a belga sportvezető.

Arról is bszélt, hogy korábban pert akart indítani Jef d'Hont korábbi gyúró ellen, aki nemrégiben megjelent könyvében azt sugallta, hogy a ma már T-Mobile-ként ismert csapat arra bátorította versenyzőit, hogy használják a vér oxigénszállító képességét fokozó EPO nevű szert.

„Itt, ezen a helyen nem teszem próbára Jef d'Hontot. Úgy döntöttem, hogy pert indítok ellene néhány héten belül” – mondta Godefroot.

A múlt hónapban megjelent könyvében d'Hont azt állította, hogy 1992 és 1996 között szervezett doppingolás folyt a Telekomnál.

A könyv megjelenése után nem sokkal a német Erik Zabel és Rolf Aldag ismerte be, hogy rendszeresen használt EPO-t a 90-es évek közepén. Ők ketten akkor versenyeztek a Telekomnál, amikor 1996-ban előbb Bjarne Riis, majd 1997-ben Jan Ullrich is megnyerte a Tour de France-ot.

Zabel és Aldag mellett további három Telekom-kerékpáros é csapatorvos vallott önmagára nézve terhelően. A visszavonulását iddén áprilisban bejelentő Ullrich korábban tagadta, hogy bármikor tiltott szereket fogyasztott volna.

Ezzel szemben d'Hont azt írta: Riis és Ullrich is EPO-t (erythropoietin) kapott, és a Telekom orvosi stábja már 1996-ban arra biztatta Ullrichot, hogy használja a szert.

„Jef d'Hont tökéletesen tisztában van azzal, hogy akkoriban én soha nem engedtem volna olyan kezelést a csapatnál, amelynek a hatásaival vagy a mellékhatásaival ne lettünk volna tisztában” – szögezte le Walter Godefroot.
2018.08.26 21:16:51

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2018.07.30 11:38:38

Kerékpár nemzetisport.hu

A Tour de France első walesi győztese bevallotta, hogy nem csak kenyéren és vízen élt a verseny alatt.

2018.07.05 15:23:06

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2018.06.02 22:20:04

Kerékpár BERTA MIHÁLY

NS-VÉLEMÉNY. Az a gyanúm, Froome nem lesz elég bátor meghozni ezt a döntést, tovább tart majd a bűvészkedése a mintákkal, asztmagyógyszerekkel, határidőkkel és mindenféle nyakatekert paragrafusokkal.

2018.05.16 12:13:21

Kerékpár nemzetisport.hu

A tavaly megjelent magazin után idén is előrukkolunk 148 oldal tömény kerékpározással.