Vajda Attila sárkányhajóra váltott

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 17:31
null
Vajda Attila új kihívást talált: sárkányhajóban gyűjtené be a gyorsasági vb-n elszalasztott aranyérmet<br />(Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
P&aacute;r napja, hogy v&eacute;get &eacute;rt Poznanban a kajak-kenusok idei fő versenye, a gyorsas&aacute;gi vil&aacute;gbajnoks&aacute;g, &aacute;m a sprinterek k&ouml;z&uuml;l j&oacute; n&eacute;h&aacute;nyan m&eacute;g nem teszik le a lap&aacute;tot. A C-1 1000 m&eacute;ter &uacute;jdons&uuml;lt vil&aacute;gbajnoki ez&uuml;st&eacute;rmese, Vajda Attila, &eacute;s a 200 m&eacute;teres specialista Kov&aacute;cs Gergely is m&aacute;r a h&eacute;tv&eacute;gi szegedi MKB s&aacute;rk&aacute;nyhaj&oacute;-vil&aacute;gbajnoks&aacute;gra k&eacute;sz&uuml;l.

Vajda Attila nem sok időt hagyott magának a pihenésre. A poznani világbajnokságon szombaton C-1 1000 méteren fantasztikusan szerepléssel ezüstérmet nyerő kenus már vasárnap hazautazott a lengyel városból, s hétfőn meg is kezdte az edzéseket a magyar sárkányhajó-válogatottal.

„Egyelőre még csak napi egyet edzek a csapattal – mondta Vajda Attila. – Nem tagadom, elfáradtam a világbajnokságon. A felkészülési időszak és persze a döntő izgalma is sokat kivett belőlem."

Attila hangjából azonban a fáradtság mellett az elégedettség is kicseng. Érthető, hiszen a szegediek olimpiai bajnoka Poznanban régi önmagát idézte.

„Két tizeddel kaptam ki Menkovtól – mondja. – Nüansznyi különbség. Ugyanakkor megnyugtató, hiszen minden, ami velem történt az idén, nem ebbe az irányba mutatott. Szerencsére sikerült olyan döntőt mennem, ami visszaadta az önbizalmamat, megnyugtatta a lelkemet, és remélem, jövőre a szegedi világbajnokságon képes leszek visszavágni Menkovnak. Addig pedig az előttem álló szegedi sárkányhajó-világbajnokságon begyűjtöm azt az aranyat, amelyet Poznanban nem tudtam megszerezni. Majdnem minden versenyszámban indulok, így csak összejön az a nagyon remélt, szép győzelem."

A kétszázas Kovács Gergely is szeretne egy szegedi aranyéremmel vigasztalódni, igaz, különösebben neki sincs oka a kesergésre.

„Nem értékelem rossznak a poznani világbajnokságot. Sőt igazából biztató mindaz, amit az egyes döntőben megéltem – mondja a C-1 200 méteren hetedik helyen záró versenyző. – Egy ilyen rövid távon bármi megeshet az emberrel, például az is, hogy dobogós pozícióból egy hullám kizökkenti. Én a harmadik helyről csúsztam vissza emiatt, ám jó érzés volt megélni, hogy versenyben tudok lenni az élbollyal. Majd jövőre Szegeden, a kvalifikációs világbajnokságon más lesz. És persze a hétvégi sárkányhajó-világbajnokságon is szeretnék dobogóra állni a csapattal. Jó lenne egy aranyéremmel zárni ezt a mozgalmas szezont."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik