Nemzeti Vágta: kajakozással hangoltak a kocsitoló versenyre

Vágólapra másolva!
2017.09.15. 22:26
null
Jó hangulatú edzéssel hangolt a Vizeshatos névre keresztelt együttes (Fotók: Nemzeti Vágta)
Jó hangulatú vizes edzéssel melegített be a kajakosokból és az Operettszínház szólistáiból álló csapat a hétvégi Nemzeti Vágta különleges viadalára, a kocsitoló versenyre.

A Nemzeti Vágta Adrenalin Kocsitoló versenyének szombati előfutamában klasszis sportolókat is láthat a közönség: a Vizeshatos névre keresztelt együttesben három olimpiai ezüstérmes kajakos, Kulifai Tamás, Pauman Dániel és Tóth Dávid is húzza-tolja majd a szekeret. Az alkalmi csapat másik felét művészek alkotják: a Budapesti Operettszínház Veréb Tamás, Kocsis Dénes és Miklós Attila alkotta szólistatriója lesz Paumanék segítsége.

„A londoni olimpia óta ápolunk baráti kapcsolatot az Operettszínház művészeivel, azóta többször volt lehetőségünk a segítségükkel előadásokra ellátogatni, sőt, volt, hogy a kulisszák mögé is bepillanthattunk – indokolta a különleges csapat összeállítását Pauman Dániel. Miután felvetődött, hogy egy csapatban versenyezzünk az idei Nemzeti Vágtán, úgy gondoltuk, most mi szeretnénk hazai terepen vendégül látni a művészeket, így meghívtuk őket a verseny előtti napon a Gubacsi hídhoz egy közös edzésre."


A hatfős csapat jó hangulatú vizes edzéssel hangolt a hétvégi fellépésre, amelyen egy négyes- és egy pároshajóban próbálhatták ki a kajakozás művészetét a színészek. A kvartett Tóth, Kocsis, Veréb, Pauman összeállításban egészen jól teljesített, több kört is meg tudott tenni a vízen, a Miklós Attila, Kulifai Tamás duó azonban öt méter után beborult.

„Végül Attilával is mentünk egy kört négyesben, szerettük volna,ha neki is jut sikerélmény az után, hogy néhány méter megtételét követően fürdött egyet a meglehetősen hűvös Dunában” – tette hozzá Pauman.

A kajakosok megjegyezték, a Nemzeti Vágta kocsitoló száma – amelyben ötszáz méteren át kell mozgatni egy jelentős súlyú szekeret – számukra igazi zsákbamacska, és maguk is kíváncsian várják, hogyan teljesítenek a versenyszámban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik