Maratoni kajak-kenu vb: női és férfi egyesben is magyar siker

MTI/ CS. B.MTI/ CS. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 21:05
null
Adolf Balázs Kövér Márton előtt diadalmaskodott Pitestiben, a maratoni kajak-kenu világbajnokság (Fotó: Tumbász Hédi)
Női kajak egyesben Kiszli Vanda Czéllai-Vörös Zsófia, a férfi kenu egyesek között pedig Adolf Balázs Kövér Márton előtt diadalmaskodott Pitestiben, a maratoni kajak-kenu világbajnokságon.

 

A szombati versenynapon az egyesek klasszikus hosszútávú döntőit rendezték meg a vb-n, melyen a magyarok kiemelkedően teljesítettek.

A magyar szövetség honlapja szerint a női kajakosoknál a két évvel ezelőtti világbajnokság befutója ismétlődött meg. Kiszli sorozatban harmadszor lett a szám világbajnoka, mögötte pedig most is Czéllai-Vörös Zsófia nyerte az ezüstérmet.

A férfi kenusok versenyében a mostani vb rövid körös aranyérmese, Adolf és a kilencszeres világbajnok Kövér különcsatát vívott. A két magyar szinte egyszerre érkezett meg az utolsó futószakaszhoz, amit az Óbudai Ganz 22 éves kenusa, Adolf bírt jobban, majd indítani is volt még ereje az utolsó pár száz méteren, aminek köszönhetően legyőzte a Honvéd versenyzőjét.

A női kenusok között Kisbán Zsófia bronzérmet nyert, miután az ukrán Babak, illetve a fehérorosz Klimava mögött ért célba.

Az ifjúságiaknál férfi kajak egyesben Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet a győri Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik