Kajak-kenu-vk: négy magyar hajó a vasárnapi döntőkben

Vágólapra másolva!
2016.05.21. 20:31
A szombat délutáni elő- és középfutamokból négy magyar egység biztosította a helyét a vasárnap délelőtti döntőkben a duisburgi kajak-kenu világkupán.

Férfi C–2 1000 méteren ez a verseny a magyar olimpiai válogató második fordulója is egyben, ezért érdekes, hogy a múlt heti, szegedi első viadalon győztes Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó előfutamában lemaradt az egyenes ági döntőbe jutást érő első helyről (második lett), s csak a középfutamban elért harmadik hellyel kvalifikálta magát a legjobbak közé. Hazai riválisa, a Petkó András, Fekete Ádám kettős ezzel szemben megnyerte az előfutamát, így megspórolta magának a középfutamot. Férfi C–2 1000 méteren ez a verseny a magyar olimpiai válogató második fordulója is egyben, ezért érdekes, hogy a múlt heti, szegedi első viadalon győztes Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó előfutamában lemaradt az egyenes ági döntőbe jutást érő első helyről (második lett), s csak a középfutamban elért harmadik hellyel kvalifikálta magát a legjobbak közé. Hazai riválisa, a Petkó András, Fekete Ádám kettős ezzel szemben megnyerte az előfutamát, így megspórolta magának a középfutamot.

A németországi regatta női K–1 500 méteren is válogató lett volna, a Maty-éren második Csipes Tamara azonban úgy döntött, hogy ebben a számban nem próbálkozik tovább, így az első forduló győztese, a szám olimpiai bajnoka, Kozák Danuta ellenfél nélkül maradt, s már a válogató győztesének tekinthető. A magyar válogatott vezetői ugyanakkor hangsúlyozzák: riói keretet majd csak a válogatók zárása után hirdet Storcz Botond vezetőedző, az utazó csapat összetétele pedig a június végi, moszkvai Európa-bajnokság után válik véglegessé.

Ezzel együtt Kozák magabiztosan győzött futamában Duisburgban, majd a középfutamban is nyert – itt maga mögé utasította többek között a vb-címvédő új-zélandi Lisa Carringtont –, így készülhet a fináléra.

Rajtuk kívül döntős Molnár Péter is K–1 200 méteren.

Nem sikerült bejutnia a legjobb kilenc közé C–1 200 méteren Hajdu Jonatánnak, K–1 200 méteren Tótka Sándornak, illetve K–4 1000 méteren a Dombi Rudolf, Nádas Bence, Bán Kristóf, Boros Gergely összeállítású négyesnek és a Janza Richárd, Korondy Tamás, Noé Zsombor, Vass Péter alkotta kvartettnek.

A vasárnap délelőtti döntők 10.30 órakor kezdődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik