Kajak-kenu: Vereckei Ákos az 1000 m után 200-on is remekelt

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 18:43
Címkék
A holnapi döntőbe kvalifikálta magát az összes sprint specialista a 200 méteres távon a kajak-kenu Európa- és világbajnoki válogatóversenyen, név szerint: Gyertyános Gergely, Molnár Péter, Kadler Viktor és a táv „nagy öregje", az elnyűhetetlen Beé István is. A villámkezű menők mellett kuriózum, hogy a párosban 1000-en győztes Vereckei Ákos is beverekedte magát a fináléba, és a fiatal Dudás Miklóssal is érdemes számolni, aki meg tudta nyerni a saját futamát.

A kenusoknál is teljes lesz a sprinterek mezőnye. A holnapi döntőben futamgyőztesként lesz ott Kovács Gergely és az idén először rajthoz álló Horváth Gábor, aki betegsége után látszólag visszanyerte tavalyi formáját. De bejutott a döntőbe Nagy Péter és Bozsik Attila is. A négy esélyes mellett nem szabad leírni a 19 éves Vasbányai Henriket sem.

A női mezőny lekoppintotta a férfiak produkcióját. A döntőben van Janics Natasa, a szám uralkodó világbajnoka, akinek legkomolyabb vetélytársa Paksy Tímea lehet, de bejutott a fináléba Hegyi Zomilla, Kozák Danuta és Medveczky Erika is.

A párosok között egyedül a férfi kajakosoknak kellett 200 méteren selejtezőket rendezni. A végső győzelemre is esélyes egységek, vagyis a Beé, Dombi, a Boros, Sík és a Molnár, Kadler páros egyaránt futamgyőztesként jutott be a döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik