Kajak-kenu: Vajda megérkezett, megnyerte az időmérőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.23. 20:58
Már a második időmérő versenyt rendezte meg a válogatott versenyzők számára Storcz Botond vezetőedző a dunavarsányi edzőtáborban. A 3x2000 méteres felmérőn a férfi kajakosoknál Noé Bálint, a kenusoknál a portugáliai edzőtáborozásáról nemrégiben hazatérő Vajda Attila volt a legjobb.

„Ezúttal a kenusok vitték a prímet, nagyon jó időket produkáltak a férfi kajakosokhoz viszonyítva" – dicsérte meg a szakág képviselőit Storcz Botond vezetőedző, aki kihangsúlyozta nagyon jónak mondható, hogy öten is kilenc percen belüli átlagot produkáltak. Storcz Botond vezetőedző, aki kihangsúlyozta nagyon jónak mondható, hogy öten is kilenc percen belüli átlagot produkáltak.

A legjobban a hathetes portugáliai edzőtáborozásából hazatérő olimpiai bajnok Vajda Attila teljesített, akinek két hétig Kozák Danuta volt az edzőpartnere, és a Londonban két olimpiai bajnoki címet is begyűjtő kajakos sokat lendített a gyorsaságán. Vajda mögött a győri Varga Dávid a második, míg a duisburgi világbajnokságon C-2 1000 méteren aranyérmes Vasbányai Henrik a harmadik helyen zárt. Az első felmérőt megnyerő Vass András ezúttal a tizedik lett.

A kajakosoknál nem történt változás a két héttel ezelőtti felmérőhöz képest: ismét a váci Noé Bálint diadalmaskodott, ám ezúttal szorosabb volt a verseny, hiszen Petrovics Máté és Gere Bálint is javított az átlagán.

Storcz Botond vezetőedző a két dunavarsányi időfelmérő alapján jelöli majd ki a május 23. és 25. között megrendezésre kerülő szegedi világkupára a B-egységeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik