Kajak-kenu: Vajda edzésbe állt, de nem terhelheti a lábát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.12.18. 13:17
null
Az olimpiai bajnok sportoló ismét edzésbe állhatott (Fotó: Földi Imre)
Kéthetes kórházi kezelést követően már jól érzi magát, újra edz és továbbra is Rióra koncentrál Vajda Attila.

 

Az EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület olimpiai bajnok kenusát mélyvénás trombózissal kezelték a szegedi klinikán. A csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: továbbra is vérhígítót szed.

A lábában levő mintegy 10 centiméteres vérrögöt nem távolítják el az orvosai műtéttel, megvárják, míg magától lebomlik. Mivel genetikai hajlamot találtak nála a betegségre, további vizsgálatok szükségesek a jövőben. Hétfőn engedték ki a kórházból és kedden már edzeni is elkezdhetett úgy, hogy nem terheli a bal lábát.

Vajda úgy vélte, a szerencsétlen eset mégis szerencsés időszakban következett be, hiszen a felkészülés ezen szakaszában a téli futóedzéseket úszással tudták kiváltani edzőjével, Vécsi Viktorral. Jelenleg elsősorban a felsőtestét erősítheti a kenus, de a kitartó és türelmes munka eredményeként biztos benne, hogy a tavaszi edzőtáborra már a teljes testet megdolgozó tréningeken is részt vehet. Célja továbbra is a milánói kvalifikációs világbajnokság, majd a 2016-os riói olimpia. Ahogy fogalmazott: az eset még erősebbé tette, nem tántorítja el a feladatottól, annyi a különbség, hogy a felkészülés mostantól orvosi felügyelet mellett zajlik.

Sík Márton, az EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetője elmondta: a klub mindenben támogatja Vajda Attilát és igyekszik minden segítséget megadni, hogy a sportolónak minél könnyebben teljen ez az időszak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik