Kajak-kenu: Vajda Attila sérülése miatt nem vesz részt az Eb-n

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 20:31
null
Vajda már most a vb-re koncentrál (Fotó: Tumbász Hédi)
Sérülése miatt nem vesz részt a hétvégi szegedi Eb-válogatón Vajda Attila, így nem lehet ott a kontinensviadalon sem. Olimpiai bajnok kenusunk hétfő óta már a világbajnokságra készül – adta hírül hivatalos közleményében a magyar szövetség.

Vajda Attila több mint egy hónapja makacs sérüléssel küzd, még a május közepén megrendezett szolnoki rangsorolón szenvedett hát- és bordaközi izomgyulladást. A verseny után az orvosok 2-3 hetes teljes pihenést javasoltak Vajdának, de a kenus hazai közönség előtt még elindult a Mol-világkupán.

„A világkupa után több orvos is megvizsgált, különböző kezelésekre kellett járnom, és ahogyan teltek a napok, rá kellett jönnöm, hogy a világbajnokság érdekében le kell mondanom az azt megelőző versenyeket” – nyilatkozta Vajda Attila.

A kezeléseknek köszönhetően hétfőn újra edzésbe tudott állni Peking egyetlen egyéni olimpiai bajnoka, aki napi egy gyakorlással készül a július végi második válogatóra, amelyen beszáll a világbajnoki indulásért folytatott harcba.

„Sajnálom, hogy Attila nem lesz ott az első válogatón, így az Európa-bajnokságon sem, de a jelenlegi helyzetben a legfontosabb, hogy tökéletesen felépüljön, és az augusztusi világbajnokságon Poznanban már újra teljes értékű tagja legyen a válogatottnak” – mondta a kajakkenusport.hu-nak Storcz Botond szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik