Kajak-kenu: ritka daganatos betegséggel küzd Európa-bajnokunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.24. 08:49
Ritka daganat támadta meg Tóth Róbertet, a korábbi U23-as Európa-bajnok kajakozót, és az életmentő kezelésre csak külföldön van lehetőség. Sok erőt kívánunk, Robi! – osztotta meg a szomorú hírt, egyben a Zoom.hu cikkét a Magyar Kajak-kenu Szövetség a Facebookon.

A 28 éves Tóth Róbertnél tavaly diagnosztizálták az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű ritka daganatos kórt, amely először a könnycsatornáját támadta meg. Mire elkezdték a hazai kezelést, áttétek alakultak ki a gerincén és a májában.

Itthon sugár- és kemoterápiát kapott, amely részlegesen segített rajta, de a gyógyuláshoz szükséges speciális kezelést a hazai egészségügyi keretek nem tudják biztosítani számára.

Párizsban még az év elején indult célzott klinikai program, amelyben Róbert szeretett volna részt venni, de a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nem hagyta jóvá a külföldi kezelést.

„A géndiagnosztikai eredményeim alapján a párizsi klinika térítésmentesen biztosította volna a kezelést, de a francia törvények szerint kell a hazai egészségbiztosítástól jóváhagyás, mert anélkül semmilyen módon nem hajtják végre” – mondta el a Zoom.hu-nak Tóth Róbert, aki jelenleg egy németországi kezelés után lábadozik és segítséget vár ahhoz, hogy az igen költséges terápia következő szakaszát ki tudják fizetni.

A versenyző és felesége a következő felhívással fordul a nyilvánossághoz. „Arra kérünk titeket, ha csak egy nagyon kevés felesleges pénzetek van, ami nem ételre kell, amit szívesen adtok azért, hogy Robi kaphasson esélyt arra, hogy a gyógyszerekkel és a kezelésekkel együtt legyőzze a betegségét, akkor ne habozzatok. Kérlek, hogy segítsetek!”

A teljes cikket ide kattintva olvashatják el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik