Kajak-kenu: Kucsera szerint az Eb-válogatón saját maga ellenfele lesz

Vágólapra másolva!
2010.06.17. 18:23
null
Kucsera úgy gondolja, hogy ha meg tudja csinálni azt, amit az edzéseken és a vk-n, akkor nem lehet gondja      (Fotó: Tumbász Hédi – NS-archív)
Kucsera Gábor szerint a szegedi világkupán elért hatodik helyezése előrelépés, és bízik benne, hogy az Európa-bajnokságon már dobogóra állhat. Céljához a hét végi szegedi válogatón át vezet az út, ahol saját bevallása szerint a legnagyobb ellenfele saját maga lesz.

– A világkupán hatodik lett. Nem túl gyenge szereplés olyasvalakitől, aki az egyest tűzi ki fő céljául?
– Nem, mert jól mentem. Edzőm, Sári Nándor is meg volt elégedve a teljesítményemmel, főleg úgy, hogy nem készültünk külön a világkupára. Az egyes mezőnye sokkal erősebb, mint a párosé vagy a négyesé, Szegeden ott volt az olimpiai, a világ- és az Európa-bajnok is. Tavaly a vk-n B-döntőt mentem, ahhoz képest a hatodik hely előrelépés, és az Európa-bajnokságon szerintem még előrébb jutok.

– Helyezésben ez mit jelent?
– Bízom benne, hogy a dobogóra állhatok. A fő cél azonban az, hogy jól versenyezzek, mert hiába leszek mondjuk harmadik, ha nem megyek jó pályát, nem leszek elégedett.

– A válogatón ki lesz a legnagyobb ellenfele?
– Saját magam. Ha meg tudom csinálni azt, amit az edzéseken és a világkupán, nem lehet gondom. Jobban szeretem azonban a nemzetközi versenyeket, mert a hazaiakon hajlamos vagyok kiengedni a táv végén, amivel saját dolgomat nehezítem meg. Tavaly például az egyik válogatón vezettem két-három hajóval, de a végére a győzelem is veszélybe került. Az edzőm, szegény, ott kiabált a parton, hogy mit csinálok. De hát ő látta, hogy rohamosan fogy az előnyöm, én meg csak az utolsó pillanatokban vettem észre, a végén épphogy nyertem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik