HIRDETÉS
HIRDETÉS
NSO/MTI 2017.02.01 16:23 Frissítve: 2017.02.01 18:13

Kajak-kenu: Kozákot követik az olimpiai ezüstérmesek

A klub sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a londoni olimpián ezüstérmet szerző férfi kajak négyes három tagja, Kulifai Tamás, Pauman Dániel és Tóth Dávid is Újpesten folytatja pályafutását, valamint a világbajnok Lakatos Zsanett is csatlakozik a csapathoz.

HIRDETÉS

 

Kulifai és Tóth is Újpestre tart (Fotó: NS-archív)

Homoki Tamás, az UTE kajak-kenu szakosztályvezetője bemutatta a klub tokiói olimpiára készülő keretét. Ezt követően elmondta, hogy a női kenut leszámítva az U23-as korosztály minden szakágban ünnepelhetett országos bajnoki címet – a felnőtt versenyzőkkel a 23 év alattiakból álló gárdát szeretnék megerősíteni.

Az olimpiai ezüstérmesek edzője a korábbi többszörös világbajnok Beé István, illetve Fazekas-Zur Krisztina férje, Rami Zur lesz.

Az újpestiek távlati céljaival kapcsolatban annyit mondott, hogy versenyzőikkel szeretnének minimum három szakágban kijutni a 2020-as tokiói olimpiára és ott a dobogóért küzdeni. Az anyai örömök elé néző ötszörös olimpiai aranyérmes Kozák Danuta is részt vett a sajtótájékoztatón, ahol elárulta, hogy nem állt le az edzésekkel, és szeptembertől már ő is teljes erővel Tokióra akar készülni.

Őze István, az Újpesti Torna Egylet klubigazgatója megjegyezte, maximálisan elégedettek a kajak-kenusok riói szereplésével, az ott nyert három aranyéremmel, valamint egy negyedik helyezéssel. Emlékeztetett rá, hogy 2010-ben kötöttek együttműködési megállapodást az újpesti önkormányzattal, az élsport, az utánpótlás valamint a létesítmények fejlesztésére.

„Most ott tartunk, hogy felnőtt és utánpótlás szinten is nagyon jó gárdával rendelkezünk. Az volt az egyik célunk, hogy példaképeket állítsunk a gyerekek elé, s ez annyira jól sikerült, hogy kezdjük kinőni a kajaktelepet" – fogalmazott Őze István, aki arról is beszámolt, hogy több lépcsőben mintegy 200 millió forintot költöttek az UTE kajak-kenu telepének fejlesztésére.

A Vasasból érkező új versenyzők közül Kulifai Tamás kifejtette, mivel Pauman Dániellel és Tóth Dáviddal bejött nekik, hogy öt éve együtt készülnek és versenyeznek, ezért úgy gondolták, hiba lett volna különválniuk.

„Eljött számunkra a klubváltás ideje, ezért mi kerestük meg az UTE-t. Tudtuk, hogy itt magas színvonalú szakmai munka folyik, úgy éreztük, ezt megérné kipróbálni " – jelentette ki Kulifai Tamás.

Pauman Dániel ezt azzal egészítette ki, hogy lezártak egy korszakot Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, de a januári ausztriai edzőtáborozás alapján úgy érzi, hogy új szakvezetőjükkel, a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina edzéseit is irányító Rami Zurral még egy lapáttal rátesznek arra a munkára, amit „Kati nénivel" végeztek. Hozzáfűzte: tisztában vannak azzal, hogy az Amerikából hazatért szakember eddig nem foglalkozott férfiakkal, de úgy látják, mivel komoly versenyzői múlttal rendelkezik, jól tudja, mit kell csinálnia.

Tóth Dávid szerint elképzelhető, hogy a jövőben is egy hajóba ülnek eddigi négyesbeli partnerükkel, Kammerer Zoltánnal, de ez attól is függ, hogy milyenek lesznek a válogatási elvek.

„Zoli most külön utakon jár, új edzővel készül, nem ment melegégövi edzőtáborba, kérdés, hogy milyen formában lesz tavasszal" – mondta Tóth Dávid, aki szerint az sincs kizárva, hogy Tótka Sándorral kiegészülve egy teljes újpesti négyes álljon össze.

A Győrből érkező Lakatos Zsanett kifejtette klubváltásában nagy szerepet játszott, hogy két női kenus szám is felkerült a tokiói játékok műsorára. Hozzátette: több edzőnél is megfordult az elmúlt években, de most már egy biztos helyre akart kerülni, ezért választotta az UTE-t, ahol elsősorban az egyesre kíván koncentrálni, de a párosbeli indulást sem zárja ki. Edzéseit az az Almási Nándor fogja irányítani, aki a kajakos Lucz Dórának is a mestere.

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.05 11:40:08

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Az eddig öt olimpián három aranyat szerző 35 éves klasszis 2020-ban Tokióban is érmet szeretne nyerni.

2018.05.04 23:09:24

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

NS-VÉLEMÉNY. Visszatérésével nemcsak egy színfolttal lett gazdagabb a magyar kajak-kenu sport…

2018.03.10 13:02:40

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

„Tudom, hogy sokan cserélnének velem, viszont én azt hiszem, senkivel sem cserélnék.”

2018.01.03 22:50:58

Kajak-kenu nemzetisport.hu

Medveczky Erika teljes életmódváltáson ment keresztül, ami meghozta a várva várt sikert 2017-ben.

2017.11.03 08:58:28

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

Olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes kajakosunk a miniszterelnökkel „vacsoracsatázna”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS