Kajak-kenu: Kozák Danuta Portugáliában felpörgette Vajdát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 15:37
null
Vajda Attila napi egy közös edzésen vett részt Kozák Danutával (Fotó: NS-archív)
Vasárnap véget ért az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila hathetes edzőtáborozása. A szegediek legjobbja jónak ítélte meg a Portugáliában eltöltött napokat, már csak azért is, mert kiváló edzőpartnerre lelt a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Kozák Danuta személyében.

 

Március elején kelt útra, és az első hetekben fiatal kenusokkal edzett együtt Vajda Attila Portugáliában, a Nelo hajógyártó cég edzőközpontjában. A pekingi olimpia aranyérmese számára az edzőtábor utolsó két hete jelentette a habot a tortán, hiszen ekkor csatlakozott be a február közepe óta Portugáliában tréningező újpesti Kozák Danuta programjába.

„Napi egy közös edzésünk volt Danával, amit az elején még nem igazán élveztem. Mivel ők február közepén kezdtek, így jóval előttem járt a felkészülésben, rendesen kellett kapaszkodnom, hogy bírjam tartani a tempóját, hogy partnere tudjak lenni a munkában” – mondta Vajda Attila.

Ám a kezdeti nehézségek után hamar feljött a szegedi kenus, aki három időmérőn is összemérte tudását az ország legjobb női kajakosával – a mérleg: egy döntetlen és egy-egy győzelem, oda-vissza rendesen „elkalapálták” egymást a vízen a versenyzők.

„Danáék egészen másféle munkát végeznek, mint amihez én korábban szoktam. Rövid távú, de nagy intenzitású edzésekkel készülnek, és ennek köszönhetően ő már most kifejezetten gyors. Volt, amikor nem esett igazán jól ez a jellegű munka, de a végére sikerült nekem is felpörögnöm.”

Ám Vajda Attila is tudja: még korai volna formába lendülni, hiszen az idény legfontosabb versenyei a szegedi világkupa mellett a válogatók és a moszkvai világbajnokság lesznek, ráadásul 500, 1000 és 5000 egyesben is szeretné kivívni a kvalifikációt.

„Mindenképpen érdekes szezon elé nézünk, hiszen rengeteg versenyünk lesz, amelyek ráadásul szorosan követik egymást, így nagyon oda kell figyelni a formaidőzítésre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik