Kajak-kenu: Kovács Katalin erőt merít a kéztörésből és a műtétből

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.01.31. 11:14
null
Kovács Katalin számára most különösen hosszú a Londonig vezető út (Fotó: NS-archív, Tumbász Hédi)
Címkék
Szépen gyógyul az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos, Kovács Katalin nemrégiben megműtött keze. A kajakos már szinte minden gyakorlatot el tud végezni, és örül, hogy teljesen egészségesen készülhet az olimpiai válogatóra.

A molcsapat.hu keddi tájékoztatása szerint Kovács január közepén ráesett a még októberben, kerékpározás közben megsérült kezére. Az akkor letört orsócsont-darab miatt a gyógyulása nagyon lassan haladt, és még január elején sem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni.

„Január közepén egy rendezvényre voltam hivatalos, ahol egy rossz lépés következtében elbotlottam, és ráestem a korábban sérült kezemre. Ismét éles fájdalmat éreztem, és tudtam, hogy nagy a baj″ – mondta a harmincegyszeres világbajnok kajakos, akinek karján jelenleg csak egy kis heg látszik, és mint hozzátette: az operáció után két nappal már szinte mindenre tudta használni a kezét. Azt egyébként elő is írták neki, hogy ha lehet, minél hamarabb erőltesse és használja.

„Jelenleg a fekvenyomáson kívül szinte minden gyakorlatot meg tudok csinálni. Az erőnlétem pedig jobb, mint eddig bármikor, ezt a futásoknál és az úszásnál is érzem. Úgy gondolom ez a második esésem is kellett ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjön a kezem, és most már teljesen egészségesen készülhessek az olimpiai válogatóra″ – fűzte hozzá Kovács.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik