Kajak-kenu: Kammererék nem sokat pihentek Sevillában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.29. 18:39
null
Az olimpiai ezüstérmes négyes tagjai gyakorlatilag pihenőnap nélkül edzettek Sevillában (Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
Szombaton tér haza olimpiai ezüstérmes férfi kajaknégyesünk a sevillai edzőtáborból. Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel igazán fárasztó heteken van túl – gyakorlatilag pihenőnap nélkül abszolválták a márciust.


– Eső, eső és eső. Provokatív, ha azt kérdezem, hogy zajlott a melegvizes tábor?

– Provokatív bizony, bár ahogyan tudom, otthon még rosszabb volt a helyzet – mondja a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán. – A sevillai tábor szakmai szempontból pont olyan volt, mint lenni szokott, csak az idő volt meglehetősen elszomorító.

– Ön most először volt Fábiánné Rozsnyói Katalinnal tavaszi táborban. Fájt?
– Nem mondom, hogy nem. Gyakorlatilag pihenőnap nélkül csináltuk végig az elmúlt egy hónapot, vagyis ha arról kérdez, hogy mit csináltam szabadidőmben, az alvás a legfőbb válaszom. Nem is mentem be a városba, többnyire aludtam, olvastam és filmeket néztem. Napi három vezetett edzés mellett nem kívántam semmit a pihenésen kívül. Valóban kemény, de nagyon izgalmas volt ez a négy hét. És még nekem is túl lehetett élni!

– Csak egyesben edzettek vagy már próbálgattak más egységeket is?
– Kétszer párosoztunk, én Pauman Danival mentem, de számomra az idei célt nem változtatta meg ez az összeülés. Vagyis elsősorban a négyesre koncentrálok.

– És a többiek?
– Ők is hasonlóan gondolkodnak. A tábor végére mindannyian felhoztuk magunkat egyesben, így reménykedhetünk abban, hogy a fontos versenyeken jól megy majd alattunk a csapathajó.

– Meleg víz tehát letudva. Mit hoz a folytatás?
– Szombaton indulunk haza, egy hétig a Gubacsi hídnál leszünk, majd tábort verünk Szolnokon, ahol a felkészülés nagy részét végezzük majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik