Kajak-kenu: idén is futással emlékeznek Kolonics Györgyre

Vágólapra másolva!
2020.10.19. 18:22
Ahogy több mint egy évtizede mindig, idén is október 23-án, pénteken lesz a Kolonics György-emlékfutás. A hagyományos Duna-parti programon nemcsak futni, hanem sárkányhajózni is lehet – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Az emlékfutás szervezőinek hétfői közleményében megemlékeznek róla, hogy a kétszeres olimpiai bajnok kenus tragikusan korán, mindössze 36 évesen távozott az élők sorából, amikor edzés közben hirtelen szívmegállás végzett vele három héttel a 2008-as pekingi olimpia előtt.

A Kolónak becézett legendás kenus futni is imádott: rendszeres résztvevője volt a Bécs–Budapest ultramaratoninak, amelynek mezőnye hagyományosan október 23-án érkezett a budapesti célba, ezért a Kolonics György-emlékfutást idén is az 1956-os forradalom emléknapján rendezik.

A rendezvény a különböző edzettségi állapotú felnőttek és gyerekek számára is kínál teljesíthető távokat: a félmaratoni mellett 11.5 kilométeres középtáv és 2.4 kilométeres rövidtáv is választható. Az esemény központja a Népsziget lesz, és a futás mellett sárkányhajózni is lehet majd a Dunán, 6 és 10 kilométeres távon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik