Kajak-kenu: egy arany, hat ezüst és négy bronz a főiskolai vb-ről

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 16:55
Címkék
Egy arany-, hat ezüst- és négy bronzérmet nyertek kajakosaink, kenusaink a poznani egyetemi és főiskolai világbajnokságon.

A felnőtt-vb után egy héttel rendezték meg Poznanban a kajak-kenusok egyetemi és főiskolai világbajnokságát. A magyar válogatott minden szakágban szerzett érmet, érdekes, hogy ezúttal a legjobb eredményt – egy aranyat – a férfi kajakosok szállították.

A Sík Márton, Boros Gergely, Gyertyános Gergely, Karsai Gergely összeállítású férfi négyes tudott győzni 200 méteren, és Boros Gergely, Sík Mártonnal párban még egy ezüstöt is nyert K–2 200-on.

A kenusok öt ezüstöt is begyűjtöttek, Nagy Péter, Széles Gábor, Sáfrán Mátyás és Sáfrán Mihály is többször felállhatott a dobogóra.

A női kajakosok ezúttal egy bronzérmet nyertek, egészen pontosan a Szabó Petra, Tóth Dzsenifer duó a sprinttávon.

„Nagyon örültünk, hogy végül összejött az aranyérem, a sok ezüst és bronz után vágytunk már rá– kezdte az értékelést, Mórocz István, a csapat egyik edzője.

A nőknél egy érmet gyűjtöttünk. Janics Natasáék nem voltak kint, és a német sztárok sem, viszont rengeteg szlovák, cseh és fehérorosz menő Poznanban maradt, így a mi csapatunknak a negyedik, hatodik hely volt inkább a reális.

A férfi kajakosok hozták az aranyat, és a Boros, Sík páros is szenzációsan ment 200-on.

„A legtöbb számban két-három menő kint maradt a felnőtt-világbajnokság legjobbjai közül, így nyerni nehéz volt, de a dobogó közelébe kerülni nem volt lehetetlen. A kenusok szinte mindenhol ezüstöt nyertek, több számban a vb-érmes románok előzték meg őket. Azt mondták egyébként a fiúk, hogy a négyesek jól mentek. Egy arany, hat ezüst és négy bronz a végső mérleg, ezzel egyáltalán nem lehetünk csalódottak. Az időjárás borzalmas volt, és a poznani pálya vize ezúttal is nagyon hullámzott” – mesélte Mórocz István.

A teljes eredménylistát ide kattintva olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik