Kajak-kenu Eb: minden magyar egység döntős 200 m-en

Vágólapra másolva!
2010.07.03. 16:54
A szombat délutáni elő- és középfutamokból minden magyar egység bejutott a vasárnapi döntőbe 200 m-en a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A világbajnoki címvédő Janics Natasa (K-1) és a tavaly ebben a számban Eb-második Kovács Katalin, Janics páros (K-2) futamgyőzelemmel, Kovács Gergely (C-1) második, a Kovács, Végh Attila duó (C-2) pedig harmadik helyével kvalifikálta magát a legjobb kilenc mezőnyébe. Molnár Péter (K-1) és a Dombi Rudolf, Beé István kettős (K-2) is harmadik lett, de ez számukra középfutamos folytatást jelentett – előbbi aztán első, utóbbi pedig harmadik hellyel lépett túl a második fordulóból a fináléba.

A világversenyen ezúttal debütáló női kenu egyes számban csak döntő lesz, s mivel – a viadal honlapja alapján – csak hárman neveztek, a magyar induló, Marschalkó Alexandra már biztosan érmes.

„Szép versenyeket láttunk, annak ellenére, hogy elég hűvös az idő és szemerkél az eső. Teljesítettük a célt, minden számban lesz magyar versenyző a döntőben. Natasa nagyon meggyőző volt, bár úgy láttam, hogy kicsit izgult a rajt előtt. Így utólag, kár volt, hiszen egyesben és Kovács Katalinnal párosban is remekül ment. Kovács Gergely is szépen evezett, szemre is jól nézett ki a partról, megérdemelten került döntőbe. A férfi kajakosoknak bizonyítaniuk kellett a középfutamban is, de ennek igazából nincs jelentősége, hiszen náluk olyan sűrű a mezőny, hogy szinte lehetetlen lett volna azonnal a döntőbe kerülni. A döntőket vasárnap délelőtt 10 órától rendezik, a mai teljesítmények alapján legalább két magyar érem az elvárás" – nyilatkozta a honi szövetség honlapján Storcz Botond, a válogatott kapitánya.

A TOVÁBBI PROGRAM
VASÁRNAP
200 m-es döntők 9.45 ó
500 m-es döntők 12.30 ó
5000 m-es döntők 15.10 ó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik