Kajak-kenu Eb: Fekete és Kopasz is továbbjutott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.14. 16:38
Mindhárom magyar egység továbbjutott a péntek délutáni középfutamokból a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon, az öröm mellett azonban egy kis ijedségben is része volt a küldöttségnek, a kenus Vasbányai Henrik ugyanis rosszul lett a befutót követően.

Ezer méteren csak a KSI kenusa kényszerült túlórára a magyarok közül, de ez nem is volt meglepő, hiszen néhány napja gyomorrontást kapott, s némileg legyengülve csak a negyedik helyen ért célba délelőtti előfutamában. Délután az első három között kellett zárnia ahhoz, hogy a döntőben is vízre szállhasson, s ő – egy holtversenyben második hellyel – hozta is a kötelezőt, a teljesítmény azonban sokat kivett belőle. Már a partra is a mentőcsónakban érkezett, onnan pedig egy mentőautó szállította a pálya orvosi helyiségébe.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány később az MTI-nek azt mondta: a versenyző már jól van.

Ötszáz méteren két magyar egység volt érdekelt a középfutamos programban, s mindketten továbbjutottak a vasárnapi fináléba. Az újpesti kenus, Fekete Ádám nagyot küzdött, s másodikként „csapott” a célba, és az 1000 méteren már döntős algyői kajakos, Kopasz Bálint is egy második hellyel kvalifikálta magát a legjobb kilenc közé. Mindkét számban az első három hely ért finálét.

Szombaton délelőtt már döntők szerepelnek a programban, mind a tíz fináléban lehet magyar hajóért szurkolni.

KAJAK-KENU EB
A TOVÁBBI PROGRAM
SZOMBAT

1000 m-es és 500 m-es döntők 9.05
200 m-es előfutamok 13.30
200 m-es középfutamok 16.00

VASÁRNAP
500 m-es és 1000 m-es döntők 9.05
200 m-es döntők 12.05
5000 m-es döntők 14.22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik