Kajak-kenu: Csay Renáta szenzációs szezont zárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.04. 15:48
Halmozta az érmeket az elmúlt hónapokban Csay Renáta. A Graboplast-Győr kajakozója a gyorsasági és a maratoni versenyeken is kiválóan szerepelt, edzőjét, Sztanity Lászlót pedig éppen a mester születésnapján ajándékozta meg egy újabb világbajnoki aranyéremmel.

„Fárasztó, de nagyon sikeres szezon volt. Büszke vagyok rá, hogy pályafutásom eddigi szakaszához hasonlóan minden világeseményről legalább ezüstéremmel térhettem haza" – összegzett Csay Renáta, akinek a családja többször is nagyon hiányzott a nyáron és az ősz első néhány hetében.

A portugáliai Európa-bajnokságon győzött 5000 méteren, ezzel a magyar küldöttség harmadik aranyérmét szerezte, majd a cali Világjátékokon a maratonisták mezőnyében egyesben és Bara Alexandrával párosban is nyert. A duisburgi gyorsasági világbajnokságon ezüstérem jutott Csay Renátának 5000 méteren, a koppenhágai maratoni vb-t pedig a szokásos egyéni arannyal és párosban egy ezüstéremmel zárta.

„A duisburgi vb-n sajnos nagy különbséggel kaptam ki, ezért van bennem hiányérzet, még ha tudtuk is, hogy hullámvölgy nélkül szinte lehetetlen egy ilyen sorozatot teljesíteni" – tette hozzá.

A Graboplast-Győr klasszisának ez volt a legsűrűbb szezonja, hiszen a hazai és a nemzetközi versenyek miatt gyakorlatilag négy hónapon át kellett nagyobb szünet nélkül kiemelkedően teljesítenie.

Csay Renáta óriási élménynek nevezte a Világjátékokat, de annak is nagyon örült, hogy 5000 méteren megvédte Eb-címét, illetve 13-szoros világbajnok lett. Komoly feladatnak tartja ugyanakkor, hogy jövőre is jól össze tudja hangolni a számokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik