Kajak-kenu: az Adolf, Fejes duónak nincs ellenfele

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 17:30
A honvédos kajakosok egymás sikerének is örültek a kajak-kenu tesztsorozat szolnoki záró fordulójában – az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenus duónak nincs ellenfele.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)

„Függetlenül attól, hogy haver vagy nem haver ül előtte vagy mögötte, mindenkinek leszegett fejjel tudása maximumát kell nyújtania, hogy meglegyen végre az az egység, amely olimpiai kvótát szerezhet” – mondta lapunknak a kajak-kenusok szolnoki edzésverseny-sorozatának keddi állomása előtt Kammerer Zoltán (Graboplast Győr). Az ezer méteren versenyző párosok záró viadala azonban megmutatta, a hangulatnak és bizonyára a motivációnak is jót tesz, ha barátok eveznek együtt.

Nem mintha nem tette volna oda magát a dupla futam első körében Kammerer és Dombvári Bence (BHSE) alkalmi duója – meg is nyerte a futamot –, a második felvonás után azonban nem lehetett nem észrevenni a honvédos kajakosok kisfiús örömét, ami annak szólt, hogy az első és második helyezett egységben három csapattárs és barát ül – a Dombvárival második Németh Viktor tarkójára még egy puszi is kijárt a megszokott társtól, az ezúttal Erdőssy Csabával (Graboplast Győr) nyerő Koleszár Mátyástól.

„Az első futam után fél órával tudtuk meg, hogy csere lesz a hajókban és Németh Viktorral indulok, aminek nagyon örültem – kezdte az utolsó etap értékelését Dombvári. Az is boldogság, hogy a csapattársaknak is jól sikerült az utolsó edzésverseny, ami a közös munkánk miatt is fontos.”

A Bp. Honvéd kiválósága, aki a tesztsorozatban négy különböző társsal is kísérletezett, több variációban is el tudná képzelni a folytatást.

„Jó lenne olyan párral menni, mint Zoli, aki régóta van a szakmában, de szívesen versenyeznék együtt Noé Zsomborral is, akivel ugyancsak nyertünk edzésversenyt, és akivel közösen dolgoztuk végig az évet. A sorozat végére két-három páros kiemelkedett a mezőnyből, közülük kerülhet ki az az egység, amely jövőre kvótáért szállhat harcba” – tette hozzá Dombvári.

A kenu párosoknál tiszta a kép: hat futamból hatot nyert meg az Adolf Balázs, Fejes Dániel (Óbudai Ganz VSE, Merkapt-Mekler) duó.

„Keményebb edzésmunkából érkeztünk az utolsó viadalra, formát ezúttal nem élesítettünk, és ez volt az első alkalom, hogy taktikát sem beszéltünk meg, csak végignyomtuk – mondta Adolf Balázs. Az edzésverseny-sorozatból a verseny mentálisan volt fontos, mert a fordulók között fenn tudtuk tartani a motivációnkat, ugyanakkor kiváló edzéslehetőségként is tekintettünk a futamokra, amelyeken jó párosokkal mérhettük össze magunkat. Már csak az augusztus végi országos bajnokságon kell egy nagyot menni, és akkor elégedettek lehetünk az évvel.”

„Az első futam első ötszáz méterén nem állt össze a mozgásunk, ez a kis elcsúszás minket is meglepett. Talán a kelleténél jobban vissza is vettünk a táv első felében, de a második ötszázra már minden összeállt, ennek köszönhetően tudunk nyerni. A második futamban igyekeztünk egyenletes pályát evezni, ami sikerült is. A pálya vége általában rendben van nálunk, a rajtunkon és az első ötszáz méteren azonban van még mit dolgozni, és a folytatásban Balázzsal igyekszünk még jobban összecsiszolni a technikánkat is” – értékelt Fejes Dániel.

KAJAK-KENU EDZÉSVERSENY, SZOLNOK  
Férfiak. 1000 m
K–2. 1. futam:
1. Kammerer Zoltán, Dombvári Bence (Graboplast Győr, BHSE) 3:15.600, 2. Noé Zs., Kulifai (Merkapt-Mekler, UTE) 3:17.750, 3. Németh, Erdőssy (BHSE, Graboplast Győr) 3:18.060
2. futam:  1. Koleszár Mátyás, Erdőssy (BHSE, Graboplast Győr) 3:14.370, 2. Németh, Dombvári (BHSE) 3:14.690, 3. Noé Zs., Kulifai (Merkapt-Mekler, UTE) 3:15.190
C–2. 1. futam:  1. Adolf Balázs, Fejes Dániel (Óbudai Ganz VSE, Merkapt-Mekler) 3:36.750, 2. Hajdu, Fekete (Dunaferr SE, UTE) 3:36.750, 3. Zombori, Kiss B. (NKM Szeged, Dunaferr SE) 3:38.900
2. futam:   1. Adolf, Fejes (Óbudai Ganz VSE, Merkapt-Mekler) 3:35.740, 2. Sáfrán, Bakó (KSI SE) 3:37.380, 3. Slihoczki, Kocsis (Dunaferr SE, NKM Szeged) 3:42.670

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik