Kajak-kenu: a műtött Benedek Bulgáriába megy Janics után

Vágólapra másolva!
2012.11.30. 09:25
Kisebb műtéten – a manduláját kellett kivenni – áteső, jövőre már szerb színekben versenyző hatszoros világbajnok kajakos, Benedek Dalma egyelőre pihen, de rövidesen bulgáriai edzőtáborba utazik, ahol csatlakozik Douchev-Janics Natasához.

„Gyerekkorom óta gondot okozott a mandulám, de mindig halogattam a műtétet – idézte fel kórtörténetét Benedek Dalma. – Most azonban már nem kerülhettem el az operációt. Az őszt gennyes mandulagyulladással töltöttem, és már nemcsak a torkom, hanem a hátam, az ízületeim, a lábam is fájt. Az elmúlt évek influenzás megbetegedései, a tüdőgyulladásom is mind-mind összefüggésbe hozhatók a mandulámmal. Mostantól azonban ennek vége. A múlt héten megműtöttek, és bár egyelőre pihenek, hamarosan csatlakozom a Belmekenben edzőtáborozó szerb női válogatotthoz.”Benedek Dalma. – Most azonban már nem kerülhettem el az operációt. Az őszt gennyes mandulagyulladással töltöttem, és már nemcsak a torkom, hanem a hátam, az ízületeim, a lábam is fájt. Az elmúlt évek influenzás megbetegedései, a tüdőgyulladásom is mind-mind összefüggésbe hozhatók a mandulámmal. Mostantól azonban ennek vége. A múlt héten megműtöttek, és bár egyelőre pihenek, hamarosan csatlakozom a Belmekenben edzőtáborozó szerb női válogatotthoz.”

Benedek szerb férje révén – Dusan Ruzsicsics válogatott kenus – automatikusan válthatott országot, viszont Douchev-Janicsért 150 ezer eurós felkészülési hozzájárulást szabott feltételként a magyar szövetség. A korábban oly' visszhangos ügyben egy ideje csend van, a pénznek ma estig kell megérkezni a szövetség számlájára, különben a háromszoros olimpiai bajnok kétéves kihagyásra számíthat.

Viszont amint arról korábban már beszámoltunk, a bolgár edző-férj, Andrian Douchev szerint nemhogy kétéves, egyetlen hónapos kihagyás sem lesz, és megvan a legitim útja annak, hogy felesége fizetés nélkül is szerb lehessen.

Douchev-Janics eközben a belgrádi testnevelési egyetem evezős tanszékén tartott előadás kedvéért rövid ideig megszakította bulgáriai felkészülését.

A szerbek idén először központi edzőtáborban készülnek majd – ez azért jelzésértékű, hogy a korábbinál komolyabban veszik a sportágat –, Bulgária után három hónapig Portugáliában edzenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik