Kajak-kenu: 15 számban 10 magyar arany a maratoni vb-n

Vágólapra másolva!
2014.09.28. 23:44
Tizenöt versenyszám, tíz magyar aranyérem! A magyarok az oklahomai maratoni kajak-kenu világbajnokságon is megmutatták, melyik a legerősebb nemzet a sportágban a világon. A vasárnapi zárónapon a Csay Renáta, Bara Alexandra női kajak kettős, valamint a Kövér Márton, Dóczé Ádám kenupáros is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Összességében 10 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzérem lett a mieink mérlege – tájékoztatott róla a magyar szövetség.

Vasárnap újabb két aranyérmet szerzett a magyar maratoni válogatott az oklahomai világbajnokságon. Női K2-ben nagyszerű versenyzéssel diadalmaskodott Csay Renáta és Bara Alexandra párosa (Csay Reni immáron 15. világbajnoki címét ünnepelhette), és C2-ben is a dobogó legfelső fokára állhatott fel a Kövér Márton, Dóczé Ádám alkotta magyar duó.

„Szép napot zártunk ma is – értékelte a versenyt Weisz Róbert, a felnőtt csapat vezetőedzője. – Reniék nagyon taktikusan versenyeztek, már a verseny elején megléptek a mezőnytől a cseh párossal együtt. A két egység végig fej fej mellett haladt, majd az utolsó futószakasz után a lányaink robbantottak, és a csehek már nem bírták el ezt a tempót, leszakadtak. A másik magyar egységnek, Csernák Edinának és Váczai Enikőnek sajnos az elején kormánygondjaik adódtak, és bár később szépen jöttek fel, végül az ötödik helyen zártak.”

„A férfi kenusok versenye is magyar aranyat hozott, a verseny elején négy egység, a mieink, valamint a két spanyol hajó elhúzott a mezőnytől, aztán egy robbantást követően leszakadt a Bodonyi András, Viola Viktor páros, majd Ramon Ferróék is. Az utolsó előtti futásnál pedig Kövér Marcinak és Dóczé Ádámnak sikerült leszakítani a másik spanyol duót is és magabiztosan nyertek. A férfi kajakverseny igazi horror volt, az első körben még a Noé testvérpár vezetett, majd a második körben leszakadtak és kialakult egy tíz tagú vezetőboly, amely körről körre fogyott el. A végére egy négy tagú boly maradt, amelynek tagja volt a Boros Adrián, Solti László páros is, akik a végén mindössze egy hajót kaptak a győztes dél-afrikai egységtől.”

A magyar csapat szenzációsan teljesített Oklahomában, a mieink tíz aranyérmet nyertek és természetesen az éremtáblázat élén zártak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik