Csipes Ferenc Kozák váltásáról: Vicc az egész!

Vágólapra másolva!
2012.11.24. 12:55
null
Csipes Ferenc szerint nonszensz, hogy olyan versenyzőt kell edzenie , aki faképnél hagyta (Fotó: Mirkó István)
Mint ismeretes, Kozák Danuta a héten döntött, elhagyja a Budapesti Honvédot. Csipes Ferenc csoportjából egy hónap leforgása alatt két világbajnok távozott: Csipes Tamara Ausztrália felé kacsingat, London kétszeres olimpiai bajnoka pedig párjával, Somogyi Bélával folytatja a felkészülést. Csipes Ferencnek, a versenyzőivel Londonban három olimpiai aranyérmet szerző trénernek természetesen megvan a véleménye erről az ügyről.

„Megértem Dana döntését, hiszen ha Bécóval, a vőlegényével ugyanilyen szinten tud kajakozni, egy versennyel kétszer annyit tud behozni a családi kasszába, mint eddig. Ha ez megjátszható, miért ne tennék meg? – mondta el véleményét a Nemzeti Sport kérdésére Csipes Ferenc. – Úgy vélem, erről a rendszerről szinte mindennap kiderül, hogy mennyire rossz. Ez csütörtökön is bebizonyosodott, amikor Dana elhagyta azt az egyesületet, amelynél elérte, megalapozta londoni győzelmeit. Meg most is, amikor Ábrahám Attila felhívott, és azt kérdezte, ugye tudom, hogy a válogatott edzőjeként nem mondhatok nemet Danutának, és a központi táborokban nekem kell felkészítenem a versenyzőt. Aki azért hagyott el engem, hogy a vőlegényével készülhessen együtt, és nonstop vele lehessen!”

„Ha ez így lesz, és ehhez asszisztálunk, javasolni fogom Kovács Katalinnak, Szabó Gabriellának és a lányomnak, Csipes Tamarának, hogy jelöljék meg edzőként a kedvesüket. Így szövetségi pénzen együtt utazhatnak párjukkal az edzőtáborba, ráadásul a Gerevich-alapítványtól pénzt kapnának, és minden egyes nemzetközi győzelemért duplán csengene a családi kasszába a pénz. Tamaráék például azért tervezik az ausztráliai távozást, mert férje nem talált itthon rendes állást magának. Így megoldhatnánk ezt az ügyet is, és a felkészülési időszakban mindenkinek baromi jó lenne, én pedig szövetségi edzőként összefognám őket és koordinálnám az edzéseiket. S olyanok leszünk, mint egy boldog család! Vicc az egész! Könyörgöm, vegyük már észre, hogy hibás a rendszer, és állítsuk le ezeket a folyamatokat, mert egyre rosszabb lesz a helyzet!” – tette hozzá Csipes.

Az edző szavai kapcsán a szövetség főtitkára, Ábrahám Attila és Kozák Danuta is elmondta a véleményét.

„Érthetőek Csipes Ferenc érzései, de ketté kell választani azt, amikor a klubjukban és amikor a válogatottal együtt készülnek a versenyzők. Csipes Ferenctől senki sem várja el, hogy a Honvéd klubedzőjeként Danutával foglalkozzon, ám szövetségi edzőként kötelessége ezt megtenni. Aki fizeti a prímást, az rendeli a nótát alapon a szövetség elvárja, hogy Csipes Ferenc ellássa a munkáját, és a női válogatott edzőjeként foglalkozzon Kozák Danutával” – fogalmazott Ábrahám.

„Sajnálom, hogy Csipes Ferenc félreismert. Nem az az ember vagyok, aki otthon egy számológéppel az ölében üldögél, és azt kalkulálja, hogyan jön ki jobban a család. Az a gond a rendszerrel, hogy ha valaki meghoz egy döntést az életében, a háttérben mindenki pénzt vizionál. Az emberi értékek és indokok semmit sem számítanak. A párommal mi ezt az új felállást úgy vállaltuk el, hogy tudjuk, lesznek tételek, amelyeket saját költségen kell megoldanunk. Bécó nem fog olyan pénzhez jutni, amelyet ne a közös eredményeink után venne fel. Aki ismer, tudja, mit miért teszek, tudja, hogy nem a pénz motivál. A többieknek pedig nem akarok egyenként magyarázkodni. Nem érzem, hogy bármiért mosakodnom kellene” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Kozák Danuta.

AZ ÉRINTETTEK HOSSZABBAN IS BESZÉLNEK A TÉMÁRÓL A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN. MEGSZÓLALT KOZÁK KÉT EDDIGI KLUBTÁRSA, KOVÁCS KATALIN ÉS SZABÓ GABRIELLA. UTÓBBI ELMONDTA, A JÖVŐBEN KIPRÓBÁLJÁK A PÁROST KOVÁCCSAL.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik