HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.07.10 15:33 Frissítve: 2018.07.10 17:02

Vasas: profi hokiklub kialakítása és a közönség kiszolgálása a cél

Profi klub kialakítása és a közönség kiszolgálása az elsődleges cél a Vasas jégkorongcsapatánál, amely ősztől az Erste Ligában indul.  

HIRDETÉS
Szuper Levente (balra) szeretné megtölteni a csarnokukat (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Markovits László, a Vasas SC elnöke a keddi sajtótájékoztatón felidézte, hogy a klub 2009-ben fogadta be a jégkorongot, a csapat rögtön az első évben megnyerte a Mol Ligát, két szezon után azonban gazdasági okok miatt megszűnt a felnőttegyüttes, és az utánpótlás-nevelés került az előtérbe.

Nagy öröm, hogy újra eljutottunk a felnőttcsapat elindításáig, amelyben természetesen az anyaegyesület is érintett, de a munka oroszlánrészét a Szuper Levente és Ladányi Balázs által irányított gazdasági társaság végzi” – jelentette ki a klubelnök. Elmondása szerint Szuperék megérdemlik a lehetőséget, hiszen kitűnő munkát végeztek az utánpótlásban. Markovits hozzátette: ma már több mint háromszáz gyerek korcsolyázik a káposztásmegyeri Jégcentrumban, és első sorban ez teremtette meg az esélyt arra, hogy a Vasasnak saját nevelésű fiatalokra építve ismét felnőtt csapata lehessen.

A létesítményhelyzet hosszú távon megoldott, hiszen a kormány támogatásával immár a Vasas SC vagyonkezeli a Jégcentrumot” – közölte Markovits.

Szuper Levente szakosztály-igazgató arról beszélt, hogy a külföldi, elsősorban az észak-amerikai minták alapján azt tartja fontosnak, hogy megtöltsék a 2000 fős csarnokot.

Szeretnénk a nézőket odavonzani, majd megtartani. Olyan élményt igyekszünk nyújtani nekik, hogy annak csak egy része legyen az, ami a jégen zajlik” – fogalmazott Szuper Levente, aki kollégáival egy „pici Amerikát" igyekszik megvalósítani Káposztásmegyeren, s véleménye szerint megvannak ehhez az eszközeik. A szakosztály-igazgató bejelentette azt is, hogy ezentúl elsősorban a szakmai kérdésekkel kíván foglalkozni, a munka többi részét az új operatív igazgató, Pehl Bernadett végzi.

Családi programokkal, közönségtalálkozókkal színesítjük a szezon kezdetét, s az a tervünk, hogy szeptember közepétől valami olyat tudjunk megmutatni, amire Magyarországon még nem volt példa” – fogalmazott Pehl Bernadett.

A felnőtt magyar bajnokságba hét év után visszatérő klub a 2018–2019-es idényben Schiller-Vasas HC néven indul az Erste Ligában.

Ladányi Balázs vezetőedző kifejtette: a felnőttcsapat az előző idényben bajnoki bronzérmes junioregyüttesre épül, ezen kívül a kerethez eddig nyolc új játékos kötelezte el magát, többségükben olyanok, akiknek korábban volt kötődésük a Vasashoz. Leigazolták az észt válogatott kapusát, a 27 éves Willem-Henrik Koitmaa-t is. Szintén a kapusposztra érkezik Tóth Balázs, a Linz csapatától, míg a mezőnyjátékosokhoz Fliszár Zalán, Inglis Ákos és Bödök Bence a Ferencvárostól, Turbucz Martin és Pápa Márton az Újpestből, Belényesi Gábor Németországból csatlakozik.

Az újonc Vasas július 30-án kezdi meg a felkészülést a szezonra, a bajnokság első mérkőzését szeptember 14-én, a Csíkszereda vendégeként játssza, két nappal később Gyergyószentmiklóson lép jégre. A csapat első hazai mérkőzésén – a tervek szerint – a Vienna Capitals gárdáját látja vendégül, szeptember 21-én.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.28 19:14:15

Jégkorong nemzetisport.hu

Csoda, hogy a bejegyzés alatt szaporodnak a kedvelések és a megosztások?!

2018.09.23 00:04:16

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. A Miskolcon balhézó véglényeket saját honfitársaik szégyellik a legjobban.

2018.09.07 19:15:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda is északi szomszédunk élvonalában szerepel.

2018.09.07 19:50:46

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2018–2019-es kiírásának adatbankja.

2018.09.08 10:33:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Az Erste Ligában, az osztrák EBEL-ben és a szlovák Tipsport Ligában is lesz magyar csapat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS