Vas, értelmiségi szemüveg, playoffszakáll

SZŰCS ANDRÁS (SZÖUL)SZŰCS ANDRÁS (SZÖUL)
Vágólapra másolva!
2014.04.19. 19:00
null
Sevela lesz a cserekapus (Fotó: Mirkó István – archív)
Úgy alakult a minap, hogy kicsit elférfiasodtunk, kimaradt néhány borotválkozás és Gary Clark kapusedzőnk rögvest nekünk szegezte a kérdést: rájátszás-szakállat növesztünk-e? Szegényt le kellett lomboznunk, hogy csak lusták voltunk, ám szombat délután megkerült egy tisztességes „playoff beard”.

 

Vas Márton és német harmadosztályú klubcsapata – illetve már nem sokáig harmadosztályú, ez a lényeg –, a Löwen Frankfurt csütörtök este feljutott a DEL2-be, miután hetek óta gyepálta a többi harmadosztályú ellenfelét, meg néhány másodosztályút az egybeterelt osztályozókon. Mivel pedig Németországban tartott ez a rájátszásszerű küzdelem, légiósunk tisztességes arcszőrzetet növesztett: több, nem is kevéssel, sokkal több borítja az orcáját, mint a kobakját – nézett is nagyokat a magyar felnőtt férfiválogatott, amikor találkozott a szombat délben befutott, értelmiségi szemüveggel is megbolondított csapattárssal.

Küldöttségünk éppen megérkezett az edzéséről, ami pocsékul sikerült a világbajnokság csarnokában – erről bővebben a holnapi NS-ben –, de legalább belakták a játékosok, ami jobbára az otthonuk lesz a következő hat napban. A tréning előtt az együttes kiköltözött a dél-Szöulban lévő szállodájából, kicuccolt az Anjang Halla gyakorlócsarnokából és átköltözött a fővárostól északnyugatra a hivatalos IIHF-hotelbe, amelyben a többi csapat is lakik, csak a japánokat nem láttuk még; Ausztria, Dél-Korea, Szlovénia és Ukrajna ugyanabban a bálteremben – komolyan – vacsorázott, mint a mieink.

Bartalis István és Vas János két fordulóban csevegett és hahotázott is a klubtársakkal: Bartalis a veterán Tomaz Razingarral együtt esett ki a svéd másodosztályból a Troja-Ljungbyval, Vas pedig Andrej Tavzeljjel volt részese a Rouen összeomlásának a francia első osztály elődöntőjében.

SZAVAZÁS

Milyen eredményt ér el a magyar jégkorong-válogatott a Dél-Koreában vasárnap kezdődő divízió 1/A világbajnokságon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Nagyjából ekkor történt, hogy Imre Lajos csapatvezető elment az úgynevezett direktorát-ülésre, amelyen a résztvevő válogatottak főnökei megbeszélik az ügyes-bajos dolgokat – például hogy a nyitó meccsünk előtt gyászszünet lesz a koreai hajószerencsétlenség áldozatainak emlékére –, illetve technikailag ekkor adják le a csapatok a 2+20-as nevezésüket. Nálunk annyit kellett még eldönteni, hogy Hetényi Zoltán mögött ki lesz a csere és ki a vésztartalék: nos, előbbi Peter Sevela, utóbbi Rajna Miklós.

Amúgy a sorösszetételek jelentenek némi talányt. Vas Márton ugyebár csak most érkezett meg, tehát az ő helye a védelemben kérdéses, habár eddig csupán Hüffner Adrián mellé nem volt beírva pár, avagy logikus volna, hogy mellé kerüljön. A csatársorokat illetően pedig azt sugallta a szakvezetőség, hogy nagyjából megvagyunk, amiből az következne, hogy megmarad az eddig használt leosztás. Csakhogy előfordult, hogy az első sorban Sofron és Bartalis István mellett nem Kovács Csaba, hanem Kóger Dániel gyakorolt, a másodikban Hári és Vas János mellé éppen Kovács került, Mihály Árpád pedig a negyedikben dolgozott Magosi Bálint és Nagy Krisztián oldalán, avagy csak az Azari, Sebők, Benk hármas tűnik biztosnak.

Illetve az, hogy kemény meccsre számítunk a házigazda ellen az összes érthető oknál fogva.

De nyerni kell és akkor a minimum cél, a bennmaradás gyakorlatilag máris teljesítve – és lehet foglalkozni a nagyobb célokkal.

A MAGYAR VÁLOGATOTT UTAZÓ KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok:
HETÉNYI Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), RAJNA Miklós (Sapa Fehérvár AV 19), SEVELA Peter (Dab.Docler)
Hátvédek: GRÖSCHL Tamás (Dab.Docler), HÜFFNER Adrián (Dab.Docler), ORBÁN Attila (Sapa Fehérvár AV 19), POZSGAI Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), SZIRÁNYI Bence (Sapa Fehérvár AV 19), TOKAJI Viktor (Sapa Fehérvár AV 19), VARGA Arnold (Sapa Fehérvár AV 19), VAS Márton (Löwen Frankfurt)
Csatárok: AZARI Zsolt (Dab.Docler), BARTALIS István (Troja Ljungby), BENK András (Sapa Fehérvár AV 19), HÁRI János (HIFK Helsinki), KÓGER Dániel (Elmira Jackals), KOVÁCS Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), MAGOSI Bálint (Sapa Fehérvár AV 19), MIHÁLY Árpád (Sapa Fehérvár AV 19), NAGY Krisztián (El Paso Rhinos), SEBŐK Balázs (Karpat Oulu), SOFRON István (Krefeld Pinguine), VAS János (HC Rouen)

A STÁB TAGJAI
Rich Chernomaz – szövetségi kapitány
Diego Scandella – edző
Majoross Gergely – edző
Gary Clark – kapusedző
Kéri Rudolf – felszerelésmenedzser
Bagonya Imre – fizioterapeuta
Majzik Ernő – orvos
Imre Lajos – csapatvezető
Kangyal Balázs – ügyvezető

A VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA (magyar idő szerint)
2014. április 20., 12.30: Dél-Korea–Magyarország
2014. április 21., 9.00: Magyarország–Ukrajna
2014. április 23., 5.30: Szlovénia–Magyarország
2014. április 24., 9.00: Magyarország–Ausztria
2014. április 26., 5.30: Magyarország–Japán
(A Sport Tv és a Nemzeti Sport Online minden magyar vb-mérkőzést élőben közvetít!)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik