U18-as divízió I-es hoki-vb: a kapitány nem akar terhet rakni játékosaira

Vágólapra másolva!
2015.02.25. 16:19
Címkék
A szövetségi edző célja, hogy a lehető legerősebb magyar csapatot állítsa ki az április közepén Debrecenben rendezendő U18-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságon. Glen Williamson az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón elmondta: bízik a válogatottban, amely szerinte jelenleg a világ legjobb 16 csapata közé tartozik, s hisz abban az utánpótlás-nevelő programban, amelyet már évek óta követnek.

„Természetesen örömmel veszem, ha csoda történik, de nem szeretnék nagy terhet rakni a játékosokra. Ebben a korban még nagyon hullámzó lehet a teljesítmény, éppen ezért nem érdemes célokat megfogalmazni” – mondta a kanadai tréner.

Kiemelte, a legfontosabb, hogy minden meccsen teljes odaadással, megfelelően összpontosítva lépjenek jégre a fiatalok, s majd kiderül, hogy ez mire elegendő.

„Az ellenfelek kivétel nélkül erősek. Nagyszerű lehetőség a csapatunk számára, hogy ilyen neves riválisokkal szemben szerepelhet világbajnokságon, ráadásul hazai közönség előtt” – tette hozzá Williamson.

Kangyal Balázs, a magyar szövetség sportigazgatója emlékeztetett rá, ez tulajdonképpen a második vonal, mert a világelit – a felnőttekétől eltérően – nem 16, hanem csak tízcsapatos. Az április 12. és 18. közötti debreceni torna első helyezettje az élvonalba jut, az utolsó kiesik a divízió I/B-be. Hozzátette, Debrecenben a körülmények ideálisak a sikeres vb-hez.

A tavaly feljutó magyarok sorrendben a dánokkal, a kazahokkal, a fehéroroszokkal, a norvégokkal és a franciákkal találkoznak, mindig 16.30-as kezdéssel.

„Nem szerencsés követelményeket támasztani tizennyolc évesekkel szemben. Sokat tettünk azért, hogy ez a csapat ilyen szintre jusson. A felkapaszkodásnak az lenne a lényege, hogy ragadjunk meg ebben az osztályban” – jegyezte meg Kangyal.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta, a város az idén sem maradt világesemény nélkül, a sportszerető közönség pedig várja a hoki vb-t.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója beszámolt róla, hogy a 2004-ben átadott Jégcsarnokban lesznek a mérkőzések, és a mellette lévő, tavaly elkészült csarnokban pedig szurkolói zónát alakítanak ki. A helyszínen minden szükséges átalakítást elvégeztek. Számítások szerint a hat csapat, valamint a kísérők, hivatalos személyek, szurkolók összesen kétezer vendégéjszakát töltenek el Debrecenben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik