Tartalékos Alba Volán várja a Klagenfurtot

Vágólapra másolva!
2010.10.07. 15:55
null
Martz (balra) egy ütközés miatt kényszerül pihenőre (Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Tartalékos kerettel várja a pénteki, Klagenfurt elleni osztrák élvonalbeli bajnokit (EBEL) a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. A védelemből Horváth András és Ales Kranjc, a támadósorból Nathan Martz esett ki, míg a kapus Tommi Satosaari sem egészséges: ketten át sem öltöznek, a két légiós játéka kérdéses.

A magyar válogatottban is alapembernek számító, első soros védő, Horváth András könyökével adódtak gondok. Igaz, nem mostanában, csak mostanra jutott el olyan szintre, ami pihenésre kényszeríti. A játékos könyöke előreláthatólag nyolc-tíz napig lesz gipszben, hogy pihenjen.

Martz a Salzburg elleni, egy héttel ezelőtti bajnokin kenődött fel a palánkra – no nem önszántából –, kisebb agyrázkódást szenvedett, ami a mai napig elkíséri őt.

Satosaarit a nyáron műtötték meg, így a bajokság első hét fordulójában Hetényi Zoltán helyettesítette. Legutóbb, Ljubljanában már ismét az első számú fehérvári hálóőr állt a Volán ketrece előtt, de a mérkőzés után műtött térde bevizesedett, még nem bírta ezt a szintű terhelést. A Klagenfurt ellen így ismét Hetényi kap lehetőséget, míg légiós poszttársa a kispadon foglalhat helyet, ha az orvosi engedélyt megkapja az átöltözésre.

Mind közül Kranjc számít a kakukktojásnak, hiszen a szlovén bekk nem sérült, ő lebetegedett. Esetében elképzelhet, hogy játszhat, de erre most kisebb az esély.

A fehérváriak az eddig hét meccsükön hat pontot szereztek, amivel az utolsó előtti helyen állnak a ligában.

Napi aktualitás a fehérváriaknál, hogy jótékonysági gyűjtést szerveznek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére, illetve felajánlották a pénteki bajnoki találkozó bevételének tíz százalékát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik