Pjongcsang 2018: az IIHF fizetne az NHL-játékosok után

Vágólapra másolva!
2017.03.29. 14:10
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kifizetné az észak-amerikai profi ligában (NHL) szereplő játékosok biztosítását és utaztatását, hogy ott lehessenek a jövő évi pjongcsangi téli olimpián.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdai tájékoztatása szerint a mintegy 20 millió dolláros vállalás célja az, hogy csökkentse az NHL-klubtulajdonosok veszteségeit, mivel a liga küzdelmei szünetelnének a játékok alatt.

Gary Bettman, az NHL első embere múlt héten arról beszélt, a dolgok jelenlegi állása szerint nem valószínű, hogy az Észak-Amerikában játszók elutaznak a Távol-Keletre. Kifejtette, február eleje óta nem tárgyaltak sem a NOB-bal sem az IIHF-fel, s jelenleg nincs is újabb időpont az egyeztetésre, így „mindenkinek azt kell feltételeznie, hogy NHL-es hokisok nélkül rendezik majd meg a téli játékokat”.

A sportvezető akkor elmondta, a ligának óriási anyagi veszteséget jelent, hogy két és fél hétre leállítsa a bajnokságot a játékok miatt, ráadásul a sérülések veszélye is nagy, így szeretnének valamiféle kompenzációt kapni a NOB-tól és a IIHF-től.

Erre a másik oldal eleinte nem volt hajlandó, sőt a NOB a legutóbbi öt olimpián alkalmazott eljárásától eltérően a dél-koreai játékokon már a jégkorongozók biztosítását és utazási költségeit sem hajlandó állni.

Az NHL az 1998-as olimpiára engedte el először a hokisokat, s azóta minden játékokon szerepeltek a liga legjobbjai. Ám az egyeztetések általában – a nem tengerentúli események előtt – mindig nehézkesen mentek. Legutóbb, a 2014-es szocsi olimpiát megelőzően szintén sokáig úgy tűnt, hogy az NHL nem szünetel majd a játékok miatt, ám végül 2013 júliusában mégis sikerült megállapodniuk a feleknek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik