nemzetisport.hu 2017.04.21 20:34 Frissítve: 2017.04.21 20:39

NS Hosszabbítás: Büszkék lehetünk magunkra – Ladányi

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

 

Hivatalosan sosem vonult vissza, de 2015 óta nem jégkorongozott Ladányi Balázs, aki 227-szeres válogatottként, a nemzeti csapat pontkirályaként, szapporói hősként és elit-világbajnokságon szereplőként tűnt ki és kicsit el a magyar hokiból. Véleménye azonban van önmagáról, másokról és a felfejlődő magyar hokiról is. Őszinte.

– Mit ad Isten, ma Ukrajnával kezdjük a világbajnokságot, amellyel szemben feljutottunk az elitbe 2008-ban – eszébe szokott jutni, amint jobbról centerez Vas Mártonnak, aki a korongot a jobb felsőbe, Magyarországot az A-csoportba lövi?
– Nem nagyon – már... Ha ilyen vébés, feljutós rendezvény van, akkor eszembe jut, de majd' tíz éve történt... Azóta nyilván megesett ez-az, az újabb vébék, az újabb feljutás, ami, nagyon remélem, lesz ezúttal is.

– Nem szentimentális típus, amikor elkezdődött a következő idény, azonnal elfelejtette a köznyelvben „szapporói csodának" hívott tettet és pillanatot, vagy idővel fakult az emlék?
– Nem úgy volt, hogy „Na, akkor mostantól nem emlékszem rá!", hanem inkább szép lassan kezdett halványulni. Nem tudnám azt sem megmondani, hogy tavaly vagy három éve nem gondolok rá: az idő megy, az élet nem áll meg, elterelődik a figyelmed. Amikor megemlékezünk róla, persze meleg érzés önt el.

– Persze úgy is nyithattunk volna, miért nem tagja a válogatott keretnek jelenleg, elvégre sosem jelentette be hivatalosan, hogy visszavonult a jégkorongtól, csak úgy abbamaradt a játéka...
– Igen, abbamaradt.

– Hogyan maradt el például a ceremónia, az ünnepélyes visszavonultatása?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a szövetség nem próbálta meg, de nem hiányzott... 

Hogy miért maradt ki a 2014-es vb előtt a bő keretből is a szapporói hősök egyike? Mit mondott neki indoklásként Rich Chernomaz szövetségi kapitány? Milyen volt az élete a DAB.Docler, az Alba Volán és a Debrecen játékosaként, s milyen most, a Vasas szakmai munkájának egyik irányítójaként?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ talál a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében megjelenő interjúban, melyet Szűcs András készített az ukrajnai divízió 1/A-s világbajnokság esélyeiről is beszélő Ladányi Balázzsal.  

És a Hosszabbításban még olvashat arról, hogy…

…miként alakul az olimpiai bajnok úszó, Risztov Éva élete azóta, hogy a riói játékok után bejelentette, immár végérvényesen visszavonul. Kovács Erika sorozatának nyolcadik, záró epizódja.

…hogyan emelkedett Silvio Berlusconi 1986-os hatalomátvétele után a futballvilág csúcsára az AC Milan, s milyen összetevőknek köszönhetően szánkázott le onnan. Hercze Kristóf a nyolcvanas évek végének BEK-sikereitől kísérte végig Berlusconi tündöklését és bukását egészen addig, hogy áprilisban végre eladta a klubot egy kínai befektetőcsoportnak.

…mit tudott Nate Thurmond, Alvin Robertson, Hakeem Olajuwon és David Robinson, amit senki más az NBA történelmében. Németh Andrea írásából kiderül, mi is az a quadruple-double.

…miként kerül a Promontor utcába a Melbourne-ben született, Ausztráliában játékos- és klubvezető-karriert is befutott Robert Belteky. A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe jutott NB III-as Budafok tulajdonosát, Bélteky Róbertet Sinkovics Gábor faggatta

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.15 22:11:17

Jégkorong JAKAB ÁRPÁD

Lassan minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy világklasszis játékosokat neveljenek ki.

2017.11.10 11:17:00

Jégkorong KOHÁN GERGELY

Amíg a klubidény rövid időre megáll, a legjobb játékosok már fel is kerekednek.

2017.10.29 00:08:18

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A vetítés néhány képkockával kezdődne, negyven évvel ezelőtti felvételekkel az akkori fehérvári jégpályáról és környezetéről, a kietlen, sivár vidékről, ahol mindig fújt a szél, és bizony, aki nem itta meg a betétes teát, ráfagyott a földlelátóra.

2017.10.04 12:52:32

Jégkorong nemzetisport.hu

Triplázna a Penguins, Kína és Európa is kap hokimeccseket, az olimpia azonban háttérbe szorul.

2017.10.02 23:57:29

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Vlagyiszlav Tretyjakot nem izgatja, hogy az NHL-esek nem lesznek ott Pjongcsangban.