Női jégkorong: két meccset játszik a héten a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2020.08.25. 19:22
Edzőtáborba vonult és csütörtökön, valamint szombaton Dániával felkészülési mérkőzést játszik a Tüskecsarnokban az A-csoportos világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott, amelynek kispadján ekkor debütál az új szövetségi kapitány, a kanadai Lisa Haley.

A szövetség beszámolója szerint a felkészülést azok után lehetett elkezdeni, hogy valamennyi játékos és stábtag koronavírustesztje negatív lett. Összesen öt jeges edzés vár a csapatra, emellett a fizikális és a taktikai felkészülés is kiemelt szerepet kap.

A keretben ezúttal 26 játékos szerepel, köztük a svédországi légiósok, akik az első táborban még nem vettek részt. Változást jelent majd, hogy Kreisz Emmára csatárként, Rónai Alexandrára pedig hátvédként számít a szakmai stáb.

A dánok elleni mindkét összecsapás zárt kapus lesz, de online videós közvetítést biztosít a magyar szövetség a szurkolóknak. Dánia ellen a legutóbbi két meccsét megnyerte a válogatott: a tavalyi vb-n 6–2-re, ősszel a szlovákiai Nagymihályon pedig 3–1-re.

A kanadai válogatottal olimpiai és világbajnok Lisa Haley kiemelte, az első edzőtáborban elkezdtek dolgozni a támadójátékon, valamint az emberelőnyös és emberhátrányos helyzeteken, ezen a héten viszont más területekre is fókuszálnak, a letámadásra, a semleges harmadbeli játékra és a korong-elhozatalokra.

„Az előnyökkel és hátrányokkal is folytatjuk a munkát, mert a speciális játékhelyzetek kihasználása vagy kivédekezése döntő az A csoportban is. Most kevésbé foglalkozom Dániával, jobban érdekel, hogyan teljesítenek a mi játékosaink ilyen helyzetben” – mondta a kanadai szakvezető.

A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)
Védők: Faggyas Lilla (KMH Budapest), Grkovic Jelena (KMH Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College, amerikai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest)
Csatárok:
Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres, osztrák), Jókai-Szilágyi Zsófia (Lulea HF, svéd), Kiss Andrea (MAC Budapest), Kreisz Emma (MAC Budapest/Stanstead College, kanadai), Pintér Hanna (SDE Stockholm, svéd), Pintér Lili (SDE Stockholm, svéd), Pázmándi Zsófia (MAC Budapest), Somogyi Vivien (KMH Budapest), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest), Szick Dorka (KMH Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik