nemzetisport.hu 2017.10.09 11:07 Frissítve: 2017.10.09 12:49

Női jégkorong: két meccs, két magyar győzelem Ausztriában

Ausztriába utazott a hétvégén a KMH Budapest női jégkorongcsapata, hogy összecsapjon előbb a Linz, majd a Kitzbühel együttesével az osztrák DEBL-bajnokság keretein belül: az előbbit 7–1-re, az utóbbit 2–0-ra verte meg a magyar csapat.

 

A tavalyi 4. helyezett Linz otthonában az első gólt Szamosfalvi Petra szerezte, majd Horváth Dominika talált be egymás után háromszor. Az ötödik KMH-gól emberelőnyös helyzetből született; Holzer Bernadett passzából Páterka Lilla lőtte be a pakkot a kapuba. Az 55. percben Szűcs Anita, majd az 58. percben Koczka Jozefina is eredményes volt. A hazaiaknak a mérkőzés utolsó percében sikerült szépíteni (7–1).

Vasárnap az előző szezon bronzérmes csapatával, a Kitzbühellel csaptak össze a KMH-s lányok. A találkozó 60 perc kemény küzdelmet követően 2–0-s KMH-győzelemmel zárult, a gólokat Szűcs Anita és Horváth Dominika lőtték.

Fodor Zoltán vezetőedző így értékelt a két győztes meccset követően:

„A szombati találkozó volt az első tétmeccsünk az idei szezonban. Az első harmadban látszott is a lányok játékán, hogy kicsit izgulnak, de szerencsére hamar túlléptek ezen, és utána nyugodtan és pontosan játszottak. Ezt az is mutatja, hogy két harmad alatt összesen hét gólt lőttek. Maximálisan koncentráltak a feladatra, és szép akciókból sikerült helyzeteket kialakítani, ami igen gólgazdag mérkőzést eredményezett. Vasárnap nagyon kemény mérkőzést játszottunk, sok volt az ütközés, ám a lányok végig fegyelmezetten követték a taktikai utasításaimat. Abszolút profiként viselkedtek, és higgadtan játszották végig a hatvan percet. Úgy gondolom, ez az, ami miatt nyerni tudtunk! Nagyon büszke vagyok rájuk, igazi csapatként működtek együtt a jégen. Külön öröm számunkra, hogy a szülinapos hátvédünket, Gaitz Hannát ilyen nagyszerű győzelemmel ajándékozta meg a csapat.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.19 22:52:29

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A játékosokat sem árt időnként kizökkenteni a komfortzónájukból.

2018.03.02 00:07:19

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A hitelesség a személyiségből, a kimondott szavakból és az azokat követő tettekből fakad, a sportolóknak pedig nagyon kifinomultak az érzékelőik, azonnal megérzik, ha valami nincs rendben, és ha a tréner kicsit is hiteltelen, az máris befolyásolhatja az eredményességet.

2018.02.10 00:27:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

Visszatérés: Sofron István az eltiltása és az átigazolása után először lép jégre Fehérváron.

2018.02.09 23:25:45

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Az vesse rá az első követ, aki még sosem hibázott.

2018.01.24 00:03:43

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hol van már a magas ló, amelyen réges-régen ültek?