Női jégkorong: két meccs, két magyar győzelem Ausztriában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.09. 11:07
Ausztriába utazott a hétvégén a KMH Budapest női jégkorongcsapata, hogy összecsapjon előbb a Linz, majd a Kitzbühel együttesével az osztrák DEBL-bajnokság keretein belül: az előbbit 7–1-re, az utóbbit 2–0-ra verte meg a magyar csapat.

 

A tavalyi 4. helyezett Linz otthonában az első gólt Szamosfalvi Petra szerezte, majd Horváth Dominika talált be egymás után háromszor. Az ötödik KMH-gól emberelőnyös helyzetből született; Holzer Bernadett passzából Páterka Lilla lőtte be a pakkot a kapuba. Az 55. percben Szűcs Anita, majd az 58. percben Koczka Jozefina is eredményes volt. A hazaiaknak a mérkőzés utolsó percében sikerült szépíteni (7–1).

Vasárnap az előző szezon bronzérmes csapatával, a Kitzbühellel csaptak össze a KMH-s lányok. A találkozó 60 perc kemény küzdelmet követően 2–0-s KMH-győzelemmel zárult, a gólokat Szűcs Anita és Horváth Dominika lőtték.

Fodor Zoltán vezetőedző így értékelt a két győztes meccset követően:

„A szombati találkozó volt az első tétmeccsünk az idei szezonban. Az első harmadban látszott is a lányok játékán, hogy kicsit izgulnak, de szerencsére hamar túlléptek ezen, és utána nyugodtan és pontosan játszottak. Ezt az is mutatja, hogy két harmad alatt összesen hét gólt lőttek. Maximálisan koncentráltak a feladatra, és szép akciókból sikerült helyzeteket kialakítani, ami igen gólgazdag mérkőzést eredményezett. Vasárnap nagyon kemény mérkőzést játszottunk, sok volt az ütközés, ám a lányok végig fegyelmezetten követték a taktikai utasításaimat. Abszolút profiként viselkedtek, és higgadtan játszották végig a hatvan percet. Úgy gondolom, ez az, ami miatt nyerni tudtunk! Nagyon büszke vagyok rájuk, igazi csapatként működtek együtt a jégen. Külön öröm számunkra, hogy a szülinapos hátvédünket, Gaitz Hannát ilyen nagyszerű győzelemmel ajándékozta meg a csapat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik