NHL: újabb tripla, beindult a winnipegi finn tini

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.09. 08:29
null
Az újonc Patrik Laine idénybeli második mesterhármasát szerezte meg (Fotó: Action Images)
A Winnipeg Jets 8–2-re győzte le a vendég Dallas Starst, míg a Los Angeles Kings 7–0-ra nyert a Toronto Maple Leafs otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

 

A Winnipeg fiatal finn csillaga, az újonc Patrik Laine idénybeli második mesterhármasát szerezte. Ő az NHL-ben a negyedik játékos, aki még a 19. születésnapja előtt egynél több triplát ütött, ez a bravúr eddig csak Jack Hamiltonnak, Dale Hawerchuknak és Trevor Lindennek sikerült. Laine 14 mérkőzés alatt 11-szer volt eredményes – ezzel jelenleg vezeti a góllövőlistát –, ennyi találatig ilyen gyorsan legutóbb 1992-ben jutottak el a ligában, igaz, akkor hárman is: Teemu Selänne, Dmitrij Kvartalnov és Rob Gaudreau.

A Jets másik csatára, a kanadai világbajnok Mark Scheifele két-két góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez, így már 18 pontos, amivel az élen áll a kanadai táblázaton.

A Los Angeles – noha első két kapusa sérült – Peter Budaj vezetésével „elgázolta” a sorozatban három győzelemmel érkező Torontót. A szlovák kapus egymás után második meccsén nem kapott gól.

A Vancouver Canucksnak megszakadt a kilenc vereségből álló sorozata, miután 5-3-ra diadalmaskodott a New York Rangers csarnokában, míg a Detroit Red Wings szétlövésben nyert Philadelphiában, és ezzel öt kudarc után először hagyta el győztesen a jeget.

A Montreal Canadiens és a címvédő Pittsburgh Penguins is hajrágyőzelmet aratott: előbbi az ősi rivális Boston Bruins ellen 1:02, utóbbi az Edmonton Oilersszel szemben 1:42 perccel a vége előtt szerezte a két pontot érő találatot.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Carolina Hurricanes 3–2, szétlövés után
New York Rangers–Vancouver Canucks 3–5
Philadelphia Flyers–Detroit Red Wings 2–3, szétlövés után
Pittsburgh Penguins–Edmonton Oilers 4–3
Washington Capitals–San Jose Sharks 0–3
Montreal Canadiens–Boston Bruins 3–2
Toronto Maple Leafs–Los Angeles Kings 0–7
Nashville Predators–Ottawa Senators 3–1
Winnipeg Jets–Dallas Stars 8–2
Colorado Avalanche–Arizona Coyotes 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik