NHL: meghozták a nehéz döntést, kirúgták a sikeredzőt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.11. 09:35
Menesztették posztjáról Darryl Suttert, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Los Angeles Kings vezetőedzőjét.

Az 58 éves tréner mellett a klub általános igazgatójától, Dean Lombarditól is elköszönt a csapat, amely a két szakember irányítása alatt aratta története legnagyobb sikerét azzal, hogy 2012-ben és 2014-ben Stanley-kupát nyert.

„Elképesztően nehéz döntést kellett meghoznunk, amiatt, amit együtt értünk el, de klubunk számára most a jelen és a jövő a legfontosabb” – nyilatkozott Dan Beckerman, a Kings tulajdonosi körének elnöke a 225 győzelmével a franchise legeredményesebb edzőjének számító Sutter menesztéséről.

A kaliforniai klubnál most két korábbi nagyszerű játékos jut szerephez: az új általános igazgató, egyben alelnök Rob Blake lesz, míg Luc Robitaille elnökként és sportigazgatóként vállal munkát. Új edzőt egyelőre nem neveztek ki.

A Kings az elmúlt három szezonból kétszer is lemaradt a rájátszásról. A mostani szezonban ráadásul csak 39 győzelmet aratott, ilyen gyenge mutatója pedig 2009 óta nem volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik