NHL: gólzáporos meccsek, Ovecskinék nyolcat kaptak

Vágólapra másolva!
2017.10.15. 07:42
Az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapja több gólzáporos meccset is hozott. Alekszandr Ovecskinék, vagyis a Washington Capitals 8–2-es vereséget szenvedett Philadelphiában, a Columbus Blue Jackets 5–4-re nyert a Minnesota vendégeként, a Boston az Arizona otthonában győzött 6–2-re, a Calgary pedig Vancouverben 5–2-re. Ugyanakkor a Pittsburgh és a Florida csatája is hét gólt hozott.

A címvédő Pittsburgh Penguins 4–3-ra legyőzte a vendég Florida Pantherst, Sidney Crosby két góllal, Matt Murray 43 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A játéknap legnagyobb különbségű győzelmét a Philadelphia Flyers aratta hazai pályán, a Washington Capitals ellen Sean Couturier, Scott Laughton és Claude Giroux is duplázott, míg Jakub Voracek és Shayne Gostisbehere egyaránt három-három asszisztot jegyzett.

A Dallas Stars 3–1-re legyőzte a vendég Coloradót, ez volt Ken Hitchcock 783. sikere az NHL-ben edzőként, ezzel az örökrangsor harmadik helyére lépett fel, megelőzve Al Arbourt. Már csak Scotty Bowman (1244), illetve Chicago Blackhawksszal a Nashville Predatorst hosszabbításban felülmúló, edzői pályafutása 855. sikerét ünneplő Joel Quenneville előzi meg a rangsorban.

NHL
ALAPSZAKASZ

Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 3–4 – hosszabbítás után
New York Rangers–New Jersey Devils 2–3
Philadelphia Flyers
–Washington Capitals 8–2
Pittsburgh Penguins–Florida Panthers 4–3
Tampa Bay Lightning
–St. Louis Blues 2–1
Winnipeg Jets
–Carolina Hurricanes 2–1
Dallas Stars
–Colorado Avalanche 3–1
Minnesota Wild–Columbus Blue Jackets 4–5
Chicago Blackhawks
–Nashville Predators 2–1 – h.u.
Arizona Coyotes–Boston Bruins 2–6
Edmonton Oilers–Ottawa Senators 1–6
Vancouver Canucks–Calgary Flames 2–5
Los Angeles Kings–Buffalo Sabres 4–2
San Jose Sharks–New York Islanders 1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik