HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.02.28 21:10 Frissítve: 2017.02.28 23:12

Mol Liga: drámai újpesti, sima MAC-siker az elődöntő nyitányán

A jégkorong Mol Liga címvédője, az alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék csapata hazai pályán 2–1-re kapott ki az Újpesttől, míg a MAC Budapest könnyedén verte 6–1-re a Debrecent az elődöntő első felvonásán.

HIRDETÉS

 

Az utolsó percben az újpestiek örülhettek (Fotó: Földi D. Attila)

 

Miskolcon gól nélküli első harmad után hiába ütött gólt az UTE a DVTK Jegesmedvék kapujába a négy győztes mérkőzésig tartó elődöntős párharc első felvonásán, ugyanis a játékvezető hosszas videonézés után érvénytelenítette a találatot. Válaszképpen Sági Martin szinte rögtön gólt ütött, de nem sokáig örülhettek a hazaiak: még két perc sem telt el, amikor Andrej Hebar használta ki a lila-fehérek kettős emberelőnyét (1–1).

A döntés aztán a mérkőzés utolsó percére maradt: Adorján Attila hatalmas védése után Hebar emberelőnyben egy méterről lőtt a kapuba, vagyis az UTE 2–1-es győzelemmel kezdte a párharcot a címvédő otthonában.

A MAC Budapest a Debreceni HK-t fogadta a Tüskecsarnokban, az első harmadban gyors gólváltást láthatott a publikum: a hazaiak részéről emberelőnyben Nagy Krisztián Drew Olson távoli bombája után a palánkról visszapattanót korongot ütötte be a rövid sarokba, 21 másodperccel később Jared Brown remek lövésével egalizált, kezdődhetett minden elölről (1–1).

A szünet után másodszor is emberfórból szerezte meg a vezetést a fővárosi gárda: Kovács Bronson Zoltán tette be ütőjét remekül Jeffrey Jubinville középre lőtt korongjába. Hatalmas fölénybe került a MAC: öt perccel később Könczei Áron lőtte a keresztvas alá a pakkot, majd Nagy Krisztián kotorta be második gólját (mindkét találat egyenlő létszámnál esett), ezzel háromra nőtt az utolsó felvonás előtt a különbség (4–1).

A záró 20 perc során sem állt le a MAC: Kovács Bronson Zoltán, majd Kovács Csaba is betalált (ismét emberelőnyös gólok), így a fővárosiak könnyed, 6–1-es sikerrel kezdték a párharcot.   

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

DVTK JEGESMEDVÉK–UTE 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Miskolc, 1110 néző. V: Babic, Haszonits, Kis-Király, Soós D.
DVTK:
ADORJÁN – Vojtkó, Gőz – Láda B., Leppänen – Tuominen, Joe – Szopos, Laczkó, Miskolczi, Hajós, Toulmin – PAVUK, Galanisz, Magosi B. – Sakaris (1), Johnston (1), SÁGI 1 – TÓTH A., Popovics, Albert
Edző: Doug Bradley
ÚJPEST: SILA – Huba, Kiss D. – Hegyi Á., N. Nagy – Kovács A., Nagy R. – Turbucz, Dósa K., Nemes, Tóth G. – BENK (2), HEBAR 2, ROPRET (1) – Csányi, Sikorcin, FROLÍK (1) – Gröschl, Dömötör, Pápa – Virág T.
Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 19 perc+végleges fegyelmi (Gőz), ill. 15 perc+végleges fegyelmi (Sikorcin)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Újpest javára
MESTERMÉRLEG
Doug Bradley: – Elképesztően csalódott vagyok, nagyon nehéz mit mondani ilyen vereség után… Tudtuk, hogy az ellenfél remekül játssza az emberelőnyös figuráit, erre mit csinálunk egész meccs alatt? Fegyelmezetlenek vagyunk – beleértve a legvégét is –, buta kiállításokat csinálunk, amelyek aztán a meccsbe kerülnek.
Szilassy Zoltán: – Nagy tempójú meccs volt, számomra kellemes meglepetés, hogy egy hétmeccses széria után mindkét csapat ilyen magas energiaszintet hozott. A fórjátékunk nagyon hatékonyan működött, ugyanakkor a védekezésünket is kiemelném, nemcsak a saját harmadunkban teljesítettünk jól, de a semleges zónában is jól szűrtünk. A letámadást is remekül oldotta meg a csapat, szóval, ebből a sikerből kapus, védők, csatárok egyaránt kivették a részüket.

MAC BUDAPEST–DEBRECENI HK 6–1 (1–1, 3–0, 2–0)
Tüskecsarnok, 800 néző. V: Németh M., Kincses, Váczi, Muzsik
MAC: Bálizs – Kovács B. 2 (1), Olson (2) – Vokla, Ruikka – Mestyán, Pozsgai – Escobedo (1), Jubinville (1), Booras (1), Nikiforov – Silló, Roczanov, Terbócs (1) – Könczei 1, Kovács Cs. 1, Tóth R. – Nagy G. (1), Nagy K. 2, Somogyi (1) – Schmál Edző: Majoross Gergely
DEBRECEN: Gyenes (Pleszkán) – Varga A., Dudás (1) – Bezrukov, Szadikov – Győrfy, Wéber – Brown 1, Hári N., Schultz (1) – Vaszjunyin, Koszurov, Piszkunov – Vincze P. T., Godó, Molnár D. Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 8, ill. 6+10 perc fegyelmi (Brown)+végleges kiállítás (Bezrukov)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a MAC javára
Kapusok: Bálizs 96.4%, ill. Gyenes 73.3%, Pleszkán 77.8%
Lövések: 30 (8, 13, 9), ill. 28 (10, 9, 9)
Emberelőnyök: 5/4 (1/1, 2/1, 2/2), ill. 3/0 (1/0, 1/0, 1/0)
Büntetőpercek: 8 (2, 4, 2), ill. 41 (2, 12, 27)
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Semmi jelentősége annak, hogy miként nyertük meg ezt a meccset. Egészen borzalmas volt a teljesítményünk, főleg a mérkőzés első felében. Ebben közrejátszhatott a hosszú pihenőnk, de mentálisan sem voltunk rendben. Fontos, hogy a későbbiekben sokkal jobban kezdjünk, viszont az pozitívum, hogy ezúttal is tudtunk változtatni, ez tetszett. A Debrecen fel fog támadni, ebben biztos vagyok, ugyanakkor azt ígérhetem, hogy mi is csak jobbak leszünk. Van miben fejlődnünk, ezt a srácok is tudják, ám bízom abban, hogy Debrecenben is tudunk nyerni. 
Jason Morgan: – A MAC nagyon jó csapat, befejezi az ütközéseit, mi pedig felesleges kiállításokat gyűjtögettünk, talán a fáradtság miatt. Molnár Dávid válla az első-második cserében megsérült, így két és fél sorral maradtunk, azaz nem volt elég játékosunk. A sérültek közül talán egy visszatérhet a következő meccsre, de ez sem biztos, és sok mindenben javulnunk kellene, úgyhogy bőven van munkánk. Talán a pihenéssel tesszük a legjobbat.

MÁRCIUS 2., CSÜTÖRTÖK:
19.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest     

MÁRCIUS 4., SZOMBAT:
18.00: DVTK Jegesmedvék–UTE    
19.00: MAC Budapest–Debreceni HK 

MÁRCIUS 6., HÉTFŐ: 
18.00: UTE–DVTK Jegesmedvék 
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest     

MÁRCIUS 8., SZERDA (ha szükséges):
18.30: DVTK Jegesmedvék–UTE 
19.00: MAC Budapest–Debreceni HK

MÁRCIUS 10., PÉNTEK (ha szükséges):

18.00: UTE–DVTK Jegesmedvék 
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest 

MÁRCIUS 12., VASÁRNAP (ha szükséges):
18.00: DVTK Jegesmedvék–UTE 
18.00: MAC Budapest–Debreceni HK 

ELŐDÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tart.) 
  
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–ÚJPEST (3.), AZ ÁLLÁS: 0–1
DVTK Jegesmedvék–Újpest1–2 
Újpest–DVTK Jegesmedvék 
DVTK Jegesmedvék–Újpest 
Újpest–DVTK Jegesmedvék 
DVTK Jegesmedvék–Újpestha szükséges
Újpest–DVTK Jegesmedvékha szükséges
DVTK Jegesmedvék–Újpestha szükséges
  
MAC BUDAPEST (2.)–DEBRECEN (4.), AZ ÁLLÁS: 1–0
MAC Budapest–Debrecen6–1 
Debrecen–MAC Budapest 
MAC Budapest–Debrecen 
Debrecen–MAC Budapest 
MAC Budapest–Debrecenha szükséges 
 Debrecen–MAC Budapest
ha szükséges 
MAC Budapest–Debrecen
ha szükséges 

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.28 19:14:15

Jégkorong nemzetisport.hu

Csoda, hogy a bejegyzés alatt szaporodnak a kedvelések és a megosztások?!

2018.09.23 00:04:16

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. A Miskolcon balhézó véglényeket saját honfitársaik szégyellik a legjobban.

2018.09.07 19:15:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda is északi szomszédunk élvonalában szerepel.

2018.09.07 19:50:46

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2018–2019-es kiírásának adatbankja.

2018.09.08 10:33:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Az Erste Ligában, az osztrák EBEL-ben és a szlovák Tipsport Ligában is lesz magyar csapat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS