Mol Liga: drámai újpesti, sima MAC-siker az elődöntő nyitányán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.28. 21:10
null
Az utolsó percben az újpestiek örülhettek (Fotó: Földi D. Attila)
A jégkorong Mol Liga címvédője, az alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék csapata hazai pályán 2–1-re kapott ki az Újpesttől, míg a MAC Budapest könnyedén verte 6–1-re a Debrecent az elődöntő első felvonásán.

 

Miskolcon gól nélküli első harmad után hiába ütött gólt azUTEa DVTK Jegesmedvékkapujába a négy győztes mérkőzésig tartó elődöntős párharc első felvonásán, ugyanis a játékvezető hosszas videonézés után érvénytelenítette a találatot. Válaszképpen Sági Martin szinte rögtön gólt ütött, de nem sokáig örülhettek a hazaiak: még két perc sem telt el, amikor Andrej Hebar használta ki a lila-fehérek kettős emberelőnyét (1–1).

A döntés aztán a mérkőzés utolsó percére maradt: Adorján Attila hatalmas védése után Hebar emberelőnyben egy méterről lőtt a kapuba, vagyis az UTE 2–1-es győzelemmel kezdte a párharcot a címvédő otthonában.

A MAC Budapest a Debreceni HK-t fogadta a Tüskecsarnokban, az első harmadban gyors gólváltást láthatott a publikum: a hazaiak részéről emberelőnyben Nagy Krisztián Drew Olson távoli bombája után a palánkról visszapattanót korongot ütötte be a rövid sarokba, 21 másodperccel később Jared Brown remek lövésével egalizált, kezdődhetett minden elölről (1–1).

A szünet után másodszor is emberfórból szerezte meg a vezetést a fővárosi gárda: Kovács Bronson Zoltán tette be ütőjét remekül Jeffrey Jubinville középre lőtt korongjába. Hatalmas fölénybe került a MAC: öt perccel később Könczei Áron lőtte a keresztvas alá a pakkot, majd Nagy Krisztián kotorta be második gólját (mindkét találat egyenlő létszámnál esett), ezzel háromra nőtt az utolsó felvonás előtt a különbség (4–1).

A záró 20 perc során sem állt le a MAC: Kovács Bronson Zoltán, majd Kovács Csaba is betalált (ismét emberelőnyös gólok), így a fővárosiak könnyed, 6–1-es sikerrel kezdték a párharcot.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

DVTK JEGESMEDVÉK–UTE 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Miskolc, 1110 néző. V: Babic, Haszonits, Kis-Király, Soós D.
DVTK:
ADORJÁN – Vojtkó, Gőz – Láda B., Leppänen – Tuominen, Joe – Szopos, Laczkó, Miskolczi, Hajós, Toulmin – PAVUK, Galanisz, Magosi B. – Sakaris (1), Johnston (1), SÁGI 1 – TÓTH A., Popovics, Albert
Edző: Doug Bradley
ÚJPEST: SILA – Huba, Kiss D. – Hegyi Á., N. Nagy – Kovács A., Nagy R. – Turbucz, Dósa K., Nemes, Tóth G. – BENK (2), HEBAR 2, ROPRET (1) – Csányi, Sikorcin, FROLÍK (1) – Gröschl, Dömötör, Pápa – Virág T.
Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 19 perc+végleges fegyelmi (Gőz), ill. 15 perc+végleges fegyelmi (Sikorcin)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Újpest javára
MESTERMÉRLEG
Doug Bradley: – Elképesztően csalódott vagyok, nagyon nehéz mit mondani ilyen vereség után… Tudtuk, hogy az ellenfél remekül játssza az emberelőnyös figuráit, erre mit csinálunk egész meccs alatt? Fegyelmezetlenek vagyunk – beleértve a legvégét is –, buta kiállításokat csinálunk, amelyek aztán a meccsbe kerülnek.
Szilassy Zoltán: – Nagy tempójú meccs volt, számomra kellemes meglepetés, hogy egy hétmeccses széria után mindkét csapat ilyen magas energiaszintet hozott. A fórjátékunk nagyon hatékonyan működött, ugyanakkor a védekezésünket is kiemelném, nemcsak a saját harmadunkban teljesítettünk jól, de a semleges zónában is jól szűrtünk. A letámadást is remekül oldotta meg a csapat, szóval, ebből a sikerből kapus, védők, csatárok egyaránt kivették a részüket.

MAC BUDAPEST–DEBRECENI HK 6–1(1–1, 3–0, 2–0)
Tüskecsarnok, 800 néző.V:Németh M., Kincses, Váczi, Muzsik
MAC:Bálizs – Kovács B. 2 (1), Olson (2) – Vokla, Ruikka – Mestyán, Pozsgai – Escobedo (1), Jubinville (1), Booras (1), Nikiforov – Silló, Roczanov, Terbócs (1) – Könczei 1, Kovács Cs. 1, Tóth R. – Nagy G. (1), Nagy K. 2, Somogyi (1) – SchmálEdző:Majoross Gergely
DEBRECEN:Gyenes (Pleszkán) – Varga A., Dudás (1) – Bezrukov, Szadikov – Győrfy, Wéber – Brown 1, Hári N., Schultz (1) – Vaszjunyin, Koszurov, Piszkunov – Vincze P. T., Godó, Molnár D.Edző: Jason Morgan
Kiállítások:8, ill. 6+10 perc fegyelmi (Brown)+végleges kiállítás (Bezrukov)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 aMACjavára
Kapusok:Bálizs 96.4%, ill. Gyenes 73.3%, Pleszkán 77.8%
Lövések:30 (8, 13, 9), ill. 28 (10, 9, 9)
Emberelőnyök:5/4 (1/1, 2/1, 2/2), ill. 3/0 (1/0, 1/0, 1/0)
Büntetőpercek:8 (2, 4, 2), ill. 41 (2, 12, 27)
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:– Semmi jelentősége annak, hogy miként nyertük meg ezt a meccset. Egészen borzalmas volt a teljesítményünk, főleg a mérkőzés első felében. Ebben közrejátszhatott a hosszú pihenőnk, de mentálisan sem voltunk rendben. Fontos, hogy a későbbiekben sokkal jobban kezdjünk, viszont az pozitívum, hogy ezúttal is tudtunk változtatni, ez tetszett. A Debrecen fel fog támadni, ebben biztos vagyok, ugyanakkor azt ígérhetem, hogy mi is csak jobbak leszünk. Van miben fejlődnünk, ezt a srácok is tudják, ám bízom abban, hogy Debrecenben is tudunk nyerni.
Jason Morgan: – A MAC nagyon jó csapat, befejezi az ütközéseit, mi pedig felesleges kiállításokat gyűjtögettünk, talán a fáradtság miatt. Molnár Dávid válla az első-második cserében megsérült, így két és fél sorral maradtunk, azaz nem volt elég játékosunk. A sérültek közül talán egy visszatérhet a következő meccsre, de ez sem biztos, és sok mindenben javulnunk kellene, úgyhogy bőven van munkánk. Talán a pihenéssel tesszük a legjobbat.

MÁRCIUS 2., CSÜTÖRTÖK:
19.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest

MÁRCIUS 4., SZOMBAT:
18.00: DVTK Jegesmedvék–UTE
19.00: MAC Budapest–Debreceni HK

MÁRCIUS 6., HÉTFŐ:
18.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest

MÁRCIUS 8., SZERDA (ha szükséges):
18.30: DVTK Jegesmedvék–UTE
19.00: MAC Budapest–Debreceni HK

MÁRCIUS 10., PÉNTEK (ha szükséges):

18.00: UTE–DVTK Jegesmedvék
18.00: Debreceni HK–MAC Budapest

MÁRCIUS 12., VASÁRNAP (ha szükséges):
18.00: DVTK Jegesmedvék–UTE
18.00: MAC Budapest–Debreceni HK

ELŐDÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tart.)
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–ÚJPEST (3.), AZ ÁLLÁS: 0–1
DVTK Jegesmedvék–Újpest1–2
Újpest–DVTK Jegesmedvék
DVTK Jegesmedvék–Újpest
Újpest–DVTK Jegesmedvék
DVTK Jegesmedvék–Újpestha szükséges
Újpest–DVTK Jegesmedvékha szükséges
DVTK Jegesmedvék–Újpestha szükséges
MAC BUDAPEST (2.)–DEBRECEN (4.),AZ ÁLLÁS: 1–0
MAC Budapest–Debrecen6–1
Debrecen–MAC Budapest
MAC Budapest–Debrecen
Debrecen–MAC Budapest
MAC Budapest–Debrecenha szükséges
Debrecen–MAC Budapest
ha szükséges
MAC Budapest–Debrecen
ha szükséges

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik