KOHÁN GERGELY 2017.12.27 23:29 Frissítve: 2017.12.27 23:28

Még jókor – Kohán Gergely jegyzete

 

 
A Fehérvár menesztette francia edzőjét 
Hannu Järvenpää lett a Fehérvár AV 19 vezetőedzője

Néhány héttel ezelőtt egy Székesfehérvárhoz és az ottani sportélethez ezer szállal kötődő kollégám terjedelmes publicisztikát közölt ezen oldalpáron. Soraiból leginkább az elkeseredettség érződött ki a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának újbóli – nincs erre szebb szó – vergődése nyomán. Az írás két esemény között nagyjából félúton jelent meg: a tavalyi történelmi mélypont után újfent az osztrák bázisú liga, az EBEL utolsó helyén tanyázó Volánnál akkor már – Szélig Viktor klubmenedzser szavaival élve – túl voltak a pánikgomb  megnyomásán, de csak néhány héttel később váltak meg Benoit Laporte vezetőedzőtől.

A lépés elkerülhetetlen volt. A legutóbbi szezon csúfos végkimenetelét még csak-csak rá lehetett fogni arra, hogy Laporte-nak esélye sem volt csodát tenni egy olyan csapattal, amelyet „beugróként” kapott meg elődjétől, a nyári felkészülés végén a kanadai szövetséghez lelépő Tyler Dietrichtől (lábjegyzet: az vesse rá az első követ, aki nemet mondott volna egy hasonló horderejű ajánlatra!), viszont ebben az idényben a saját maga választotta, papíron minőségi légiósokkal volt képes ugyanerre az eredménytelenségre.

Azóta megint csak történt egy s más. Az „Ocskay-éra” után nem könnyű örökséget átvevő új klubvezetőség jó érzékkel visszahozta a Rob Pallin kirúgása után Fehérváron rövid ideig már dolgozó Hannu Järvenpäät (halkan jegyezzük meg: el sem kellett volna engedni anno), a finn szakember pedig kezdi is gatyába rázni a társaságot. Regnálása alatt hét meccséből haton pontot szerzett, négyet megnyert, karácsony másodnapján pedig óriási szezoncsúcsot, nyolc gólt ajándékozott szokás szerint telt házas közönségének a sokáig az egy-két lőtt gólért is megizzadó Volán.

Úgy tűnik tehát, a váltás még időben jött, és valami elindult – ennek remélhetőleg az alapszakasz legfontosabb szakaszában adja majd bizonyságát a magyar hoki zászlóshajója.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.19 08:56:28

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS, SZŰCS MIKLÓS

Lássuk, mi is történt a tornán, mit mondtak akkor a hősök!

2018.04.18 23:50:07

Jégkorong SZŰCS MIKLÓS

NS-VÉLEMÉNY. Azokban a pillanatokban nem fogadtam volna arra, hogy töretlen lesz a fejlődés.

2018.04.18 13:20:07

Jégkorong nemzetisport.hu

Leginkább tőlük várják a győztes mozdulatokat, a vérpezsdítő vagányságot és a könnyfacsaró érzelmeket.

2018.04.13 16:55:28

Jégkorong nemzetisport.hu

A kieséses szakasz végén, május 21-én avatják az idei év világbajnokát.

2018.04.12 16:18:17

Jégkorong nemzetisport.hu