KOHÁN GERGELY 2017.12.27 23:29 Frissítve: 2017.12.27 23:28

Még jókor – Kohán Gergely jegyzete

 

 
A Fehérvár menesztette francia edzőjét 
Hannu Järvenpää lett a Fehérvár AV 19 vezetőedzője

Néhány héttel ezelőtt egy Székesfehérvárhoz és az ottani sportélethez ezer szállal kötődő kollégám terjedelmes publicisztikát közölt ezen oldalpáron. Soraiból leginkább az elkeseredettség érződött ki a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának újbóli – nincs erre szebb szó – vergődése nyomán. Az írás két esemény között nagyjából félúton jelent meg: a tavalyi történelmi mélypont után újfent az osztrák bázisú liga, az EBEL utolsó helyén tanyázó Volánnál akkor már – Szélig Viktor klubmenedzser szavaival élve – túl voltak a pánikgomb  megnyomásán, de csak néhány héttel később váltak meg Benoit Laporte vezetőedzőtől.

A lépés elkerülhetetlen volt. A legutóbbi szezon csúfos végkimenetelét még csak-csak rá lehetett fogni arra, hogy Laporte-nak esélye sem volt csodát tenni egy olyan csapattal, amelyet „beugróként” kapott meg elődjétől, a nyári felkészülés végén a kanadai szövetséghez lelépő Tyler Dietrichtől (lábjegyzet: az vesse rá az első követ, aki nemet mondott volna egy hasonló horderejű ajánlatra!), viszont ebben az idényben a saját maga választotta, papíron minőségi légiósokkal volt képes ugyanerre az eredménytelenségre.

Azóta megint csak történt egy s más. Az „Ocskay-éra” után nem könnyű örökséget átvevő új klubvezetőség jó érzékkel visszahozta a Rob Pallin kirúgása után Fehérváron rövid ideig már dolgozó Hannu Järvenpäät (halkan jegyezzük meg: el sem kellett volna engedni anno), a finn szakember pedig kezdi is gatyába rázni a társaságot. Regnálása alatt hét meccséből haton pontot szerzett, négyet megnyert, karácsony másodnapján pedig óriási szezoncsúcsot, nyolc gólt ajándékozott szokás szerint telt házas közönségének a sokáig az egy-két lőtt gólért is megizzadó Volán.

Úgy tűnik tehát, a váltás még időben jött, és valami elindult – ennek remélhetőleg az alapszakasz legfontosabb szakaszában adja majd bizonyságát a magyar hoki zászlóshajója.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.12 15:11:25

Jégkorong KOHÁN GERGELY

A DVTK már azzal óriási fegyvertényt hajtott végre, hogy magyar csapatként legyőzte a szlovák bajnok és ezüstérmes Nitrát.

2018.01.04 10:52:38

Jégkorong KOHÁN GERGELY, SZŰCS ANDRÁS

A gyengébb válogatott teljesítmény és a doppingügyek után 2018 csak jobb lehet.

2017.12.27 23:24:18

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. „Nyolc gólt ajándékozott szokás szerint telt házas közönségének.”

2017.12.23 19:13:53

Jégkorong BOBORY BALÁZS

A Fehérvár AV19 játékosai ismét elvitték a felajánlott ajándékokat a polgárdi-tekerespusztára.

2017.12.17 14:38:16

Jégkorong THURY GÁBOR

A Fradi jégkorongcsapatának egykori válogatott szélsője december 2-án ünnepelte 75. születésnapját.