KoroNapló: Svédországban könnyedén veszik a helyzetet – Galló Vilmos

GALLÓ VILMOS (Svédország)GALLÓ VILMOS (Svédország)
Vágólapra másolva!
2020.05.14. 10:48
Az előző naptári év legjobb magyar jégkorongozója, a finn élvonalbeli Koo-Koóhoz tartozó Galló Vilmos korábbi légióshelyén, Svédországban tölti a koronavírus-járvány heteit-hónapjait, de mivel a skandináv állam lazább úton igyekszik előrehaladni, ő jégen is edzhet.

„Ezúttal is Svédországból jelentkezem, ahol elkezdtem magyarul tanítani a haverokat… Errefelé továbbra is könnyedén veszik a helyzetet, mindent lehet csinálni, én is éppen lejöttem a jégről. Jól mennek az edzések, elég komoly tervet követek, nagyjából ugyanolyat, mint amivel tavaly is dolgoztam, az idén a harmadik hétnél tartok. Mivel szeretnék még gyorsabban korcsolyázni, jelenleg mindenben, amit csinálok, a robbanékonyságra helyezem a hangsúlyt. Ez azt jelenti, hogy például keddenként, amikor a »lábnapom« van, kisebb súlyokkal végzem a feladatokat és hosszabb pihenőkkel, hogy a robbanékonyságom minél jobb legyen. Emellett csinálok rengeteg mobilitássegítő gyakorlatot, amelyet Finnországban írtak elő nekem – ez szintén segít majd a korcsolyázásomon.

Hallottam, hogy a férfi olimpiai selejtező utolsó körét is elhalasztották egy évvel, ami rosszulesett, viszont így talán még jobban fel tudunk készülni, és még jobb teljesítményt nyújthatunk majd. Az a rossz, hogy eddig ez volt az egyetlen esemény, amire lehetett készülni, mostantól a finn élvonal rajtja következne, de arról még nem tudhatjuk, mikor is lesz… Az viszont biztos, hogy akármikor is lesznek ezek az események, tisztességgel felkészülünk rájuk!

Főzni is elkezdtem, ám kevés szénhidrátot fogyasztok, annál több salátát, mert oda kell figyelnem, hogy a testzsírszázalékom ne emelkedjen meg – még egy órám is van, amivel ezt is lehet mérni, illetve hogy az edzések során mennyi energiát égetek el. És ahogy oly sokan, én is elkezdtem Netflixen a Michael Jordan-sorozatot, mindig várom, hogy jöjjön a következő rész, mert szenzációs, hihetetlenül jól bemutatja, hogy egy csapatsportban mi történik a kulisszák mögött. Nekem a nyolcadik rész tetszett a legjobban, elsírtam magam rajta…”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország),Gulácsi Péter(Németország), Juhász Dorka (Egyesült Államok),Kemény Dénes(Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország)
Korábban: Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián(Oroszország),Vojvoda Dávid(Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik