Könnyed magyar siker a spanyolok ellen

Vágólapra másolva!
2009.12.13. 22:36
Címkék
Brit, dél-koreai és magyar győzelemmel kezdődött meg az U20-as divízió II-es jégkorong-világbajnokság Debrecenben, a Főnix csarnokban. A magyar fiatalok könnyedén, 8-2-re győzték le Spanyolországot.
Nekik nyolc: kiütéses sikerrel nyitottak a magyar fiatalok (Fotó: flyfifer.co.uk, archív)
Nekik nyolc: kiütéses sikerrel nyitottak a magyar fiatalok (Fotó: flyfifer.co.uk, archív)

A világbajnokság vasárnapi nyitónapjának első meccse a Nagy-Britannia–Kína összecsapás volt, amely az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően brit fölényt hozott, de a kínaiak szívósságára sem lehetett panasz. A brit gárda ezzel együtt már a negyedik percben megszerezte a vezetést, az első harmad végén 2–0-ra, a második harmad után 5–0-ra vezetett, végül pedig 8–0-ra győzött a négy gólt ütő Robert Farmer vezérletével.

"Nagyon jó meccsen vagyunk túl, végig uraltuk a játékot, de igazából még felkészülési periódusban jár a csapat. A cél az, hogy minden meccset megnyerjük szombatig, s akkor talán a magyarokon is felül tudunk kerekedni" - nyilatkozta Peter Russell, a britek szakvezetője.

A nap második összecsapásán a gyors dél-koreaiak nem kegyelmeztek a lelkes mexikóiaknak, már a 17. másodpercben(!) nálunk volt az előny, ezt követően pedig előfordult, hogy kettős emberhátrányban is gólt ütöttek. Az első harmad után már 6–0-ra vezettek az ázsiaiak, a vége pedig 12–0 lett a dél-koreai gárda javára. A mexikóiak kapusa, Diego Canton szerint ezzel együtt nem játszottak rossz meccset, de a védekezésben sok hibát követtek el. - Nagyon fiatal csapatunk van, amelynek egyelőre nem a feljutás a célja - nyilatkozta az egyébként Kanadában védő hálóőr.

Az esti programra végképp élet költözött a Főnixbe: a rendkívül kedves - és a helyi kis műkorcsolyázó-tehetségek által prezentált - műsor után Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, valamint a svéd Christer Englund IIHF-elnök ünnepélyesen megnyitotta az eseményt, amelyen a magyar válogatott a spanyolok ellen mutatkozott be a közönségnek.  

Ez a meccs sem hozott sokkal szorosabb küzdelmet, mint a délutániak, a magyarok Németh emberhátrányból szerzett találatával jutottak előnyhöz, amit a 7. percben Somogyi duplázott meg, aztán az első harmadban még három hazai gól esett Szilágyi, Bartalis (ő lett a meccs legjobb magyarja) és Nemes révén.

5–0-nál kezdődött a második etap, amelynek ideje alatt a mintegy ezer magyar hokirajongó örömére tovább folytatódott a hazai dominancia, Quevedo szép szépítő góljára Tóth és Somogyi válaszolt. Az utolsó harmad spanyol találattal kezdődött, majd az utolsó percben Pavuk góljával zárult. A magyarok 8–2-re nyertek, J. P. MacCallum szövetségi edző pedig elégedetten nyilatkozott.

"Nagyon jó kezdésnek érzem ezt a meccset, igazából az első harmadban már eldőlt a pontok sorsa. Örülök, hogy góllal fejeztük be a találkozót. Jó csapatunk van, amelynek mindig az az összecsapás a legfontosabb, amelyet éppen játszik" – mondta a szakember.    

Hétfőn 13 órától a britek Dél-Koreával, a 16.30-tól a spanyolok Kínával, míg 20 órától a magyarok Mexikóval csapnak össze a Főnixben. A belépés minden mérkőzésre díjtalan.

U20-AS DIVÍZIÓ II-ES JÉGKORONG-VB

 1. FORDULÓ

Magyarország–Spanyolország 8–2 (5–0, 2–1, 1–1)
Nagy-Britannia–Kína 8–0 (2–0, 3–0, 3–0)
Koreai Köztársaság–Mexikó 12–0 (6–0, 3–0, 3–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik