KHL: a Medvescak Zagreb az európai szuperligában folytatja

Vágólapra másolva!
2013.04.29. 18:52
null
A Volánnak is kellemetlen pillanatokat okozó Medvescak Zagreb a KHL-ben folytatja (Fotó: Török Attila, archív)
A legutóbbi idényben még az EBEL-ben szereplő Medvescak Zagreb 28. csapatként csatlakozik a kontinentális hokiligához, így a 2013–2014-es idényben már a KHL-ben szerepelhet. Ez azt követően vált biztossá, hogy hétfőn a KHL elnöke, Alekszandr Medvegyev megegyezett a horvát klub vezetőivel az anyagi és szakmai feltételekről.

A 2012–2013-as idényben 26 csapat szerepelt a KHL-ben, a holtszezonban azonban csatlakozott a Vlagyivosztok, most pedig a Medvescak (amelynek teljes neve stílszerűen KHL Medvescak Zagreb), így 28-an folytatják az egyre távolabb terjeszkedő európai szuperligában. A csapatokat három divízióba osztják majd be földrajzi elhelyezkedésük alapján: nyugati, közép, illetve szibériai-távol-keleti divízióra.

Damir Gojanovic, a zágrábiak elnöke elmondta, mintegy 10 millió eurós lesz az első KHL-es idényükben a költségvetésük, míg Alekszandr Medvegyev azt emelte ki, hogy a Medvescak Közép-Európa egyik legismertebb és legstabilabb klubja, félévszázados múlttal és sok címmel, trófeával rendelkezik.

A hírek arról szólnak, hogy a Medvescakot az EBEL-ben a farmcsapata képviselné a továbbiakban, ez az alakulat a horvátok tervei szerint Jesenicébe költözne. A zágrábiak az osztrák liga legutóbbi idényében a negyeddöntőben búcsúztak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik