Jégkorong: világklasszis ellenfelekkel hangolunk a vb-re

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2017.01.19. 09:48
null
A tavalyi vb-n hárommal kaptunk ki a finnektől (Fotó: MTI)
Az A-csoportba való visszajutásért küzd a magyar férfi jégkorong-válogatottunk tavasszal a kijevi rendezésű divízió 1/A világbajnokságon, és már a felkészüléshez is az elitből választott ellenfeleket: áprilisban Budapesten játszik a sportág két meghatározó együttese, Finnország és Svédország is!

 

Az idén 90 éves a Magyar Jégkorongszövetség az ünnepségsorozat részeként ellensúlyozza, hogy legjobbjaink az idén a másodosztályban szerepelnek, a felkészülési időszakban az elitbe tartozó csapatokkal is megmérkőzhetnek.

A válogatottunk áprilisban kezdi meg felkészülését a 22. és 28. közötti eseményre, előtte pedig megmérkőzünk a tavalyi vb-ezüstérmes Finnországgal, illetve az akkor negyeddöntős Svédországgal, mielőtt a szokásos edzőpartnerünk, Szlovénia is átugrik meccselni, akárcsak Csehország U25-ös válogatottja.

A kétszeres olimpiai és világbajnok finnekkel 2016-ban is találkoztunk: Szentpéterváron 3–0-ra kikaptunk, de „félidőig” gól nélkül álltunk, hiszen Vay Ádám kifogta az északiak szemét is, teljesítményével később NHL-szerződéshez jutott. Itthon legutóbb 2009-ben játszottunk velük, akkor kétszer is, egyszer a Papp László Budapest Sportarénában (ez volt a legelső mérkőzésünk Ifjabb Ocskay Gábor halála után, az elit-vb előtt...), utána Miskolcon: előbb szétlövéssel nyertünk 4–3-ra, majd 6–0-ra kikaptunk.

A legutóbbi találkozásunkkor a kétszeres olimpiai és kilencszeres világbajnok svédek is elporoltak minket: 2007-ben Debrecenben nyertek 7–1-re. Ezúttal a Tüskecsarnok lesz a meccsek helyszíne – a vb-n sorrendben a házigazda Ukrajna, Ausztria, Dél-Korea, Lengyelország és Kazahsztán ellen játszunk, és remélhetőleg az első kettőben végzünk, az érne feljutást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik