Jégkorong-vb: Szlovénia alaposan kitömte Romániát

Vágólapra másolva!
2022.05.04. 21:29
null
Miha Verlic (fehérben) mesterhármast szerzett (Fotó: facebook.com/lovehokej)
A Szlovéniában zajló divízió 1/A-s világbajnokság szerdai második mérkőzésén a házigazda szlovénok a torna eddigi legnagyobb különbségű győzelmét aratták Románia ellen: 9–1-re nyertek, s a csoport élére ugrottak. Jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megelőzik a két mérkőzés után szintén hibátlan magyar válogatottat.

JÉGKORONG
DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, LJUBLJANA
2. NAP

Szlovénia–Románia 9–1 (1–1, 6–0, 2–0)

Már a torna előtt is Szlovéniát tartotta a közvélemény a fő esélyesnek, s ha a keddi első mérkőzésen Litvánia ellen még nem is lett volna ez teljesen egyértelmű, szerdán Románia ellen kétséget nem hagytak Anze Kuralték e felől…

Igaz, az első harmadot elnézve még nyoma sem volt a hazai kiütésnek: Ziga Jeglic emberelőnyös góljára az Erste Liga alapszakaszának pontkirálya, a Csíkszeredában játszó, Oroszországból honosított Jevgenyij Szkacskov válaszolt két perccel később. A második harmadban viszont állva hagyták a szlovénok a 11 székely és hat honosított játékossal felálló román válogatottat, s Miha Verlic, és Jeglic vezetésével hatszor mattolták Patrik Polc kapust. A brassóiak kapusa helyett klubtársa, Tőke Zoltán érkezett az utolsó 20 percre, vagyis a gálaüzemmódot a végére letekerő házigazdák az utolsó két góljukat már neki lőtték.

Szlovénia tehát 9–1-re győzött, amivel nagy lépést tett a csoport első helyének megszerzése és a feljutás felé: pénteken a hibátlanok találkoznak, vagyis a magyar válogatott a szlovénok ellen lép jégre, s amelyik nyer, biztosan feljut a világelitbe.

AZ ÁLLÁS

M GY HGY HV
V LG–KG Gk. P
1. Szlovénia
2 2
13–3 +10 6
2. Magyarország2 2
7–2 +5 6
3. Dél-Korea 1 1
1–5 –4 0
4. Románia 1
1 1–9 –8 0
5. Litvánia
2
2
3–6 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik