Jégkorong-vb: Stipsicz szerint az amerikaiak mindenben jók

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.12. 18:13
A magyar jégkorong-válogatott legközelebbi világbajnoki ellenfele, az amerikai csapat a játék minden apró elemében jó – mondta Stipsicz Bence, a magyar csapat második legfiatalabb játékosa csütörtökön a távirati irodának.

Stipsicz Bence szerint megnehezíthetik az amerikaiak dolgát (Fotó: Reuters)
Stipsicz Bence szerint megnehezíthetik az amerikaiak dolgát (Fotó: Reuters)
Stipsicz Bence szerint megnehezíthetik az amerikaiak dolgát (Fotó: Reuters)
Stipsicz Bence szerint megnehezíthetik az amerikaiak dolgát (Fotó: Reuters)
Stipsicz Bence szerint megnehezíthetik az amerikaiak dolgát (Fotó: Reuters)

 


MAGYAR MENETREND
május 7.: Szlovákia–Magyarország 4–1
május 8.: Magyarország–Kanada 1–7
május 10.: Magyarország–Franciaország 2–6
május 11.: Finnország–Magyarország 3–0
május 13. (péntek), 15.15: Egyesült Államok–Magyarország
május 14. (szombat), 15.15: Magyarország–Fehéroroszország
május 16. (hétfő), 19.15: Németország–Magyarország
A magyar válogatott mérkőzéseit a (Tv: Sport1) a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

Stipsicz, aki február 3-án töltötte be a 19. életévét, a fakultatív edzés után közölte: az amerikaiak fiatalkerettel jöttek, az átlagéletkoruk csak 23 év, mégis fantasztikusan kezelik a korongot, remekül passzolnak, és egy részük már NHL-es sztár, másik részük pedig rövid időn belül az lesz.

„Gyorsak, sokat ütköznek, ám ha ugyanúgy összpontosítunk ellenük, mint tettük azt a finnek ellen szerdán, akkor megnehezíthetjük a dolgukat” – mondta Stipsicz.

A finnek ellen szenzációs teljesítménnyel előrukkoló, 48 védést bemutató Vay Ádám hangsúlyozta: nem szabad, hogy „túlontúl” örüljenek, mert csak 3–0-ra kaptak ki a finnektől, mert minden meccsen nyerni szeretnének, és ez ezúttal sem sikerült.

„Keményen dolgoznunk kell tovább, és harcolni az utolsó pillanatig, hátha sikerül bennmaradnunk. Tanulunk, de jó lenne már pontot szerezni” – jegyezte meg a 22 éves debreceni kapus, akit a MOL Ligában posztján a 2015–16-os idény legjobbjának választottak.

A válogatott játékosok egy része délelőtt a híres Ermitázsba ment, míg voltak, akik családjukkal töltötték a szabadidőt. A délutáni opcionális edzést nem a szövetségi kapitány, Rich Chernomaz tartotta, mert ő a tréninggel egy időben zajló Egyesült Államok–Franciaország találkozót tekintette meg Diego Scandella és Majoross Gergely másodedzők társaságában.

MAGOSI: ÚGY KELL JÁTSZANUNK, MINT A FINNEK ELLEN
„Elég laza napot tartottunk, mivel előtte két mérkőzésnapunk volt. A szabadprogram a városban fakultatív volt, elmehettünk megnézni a Téli palotát, ami nagyon szép. A csarnokba kijöttünk, mindenki mozgott valamennyit, és készülünk a holnapra. Amerika ellen is kemény lesz, ugyanúgy kell majd játszanunk, mint Finnország ellen, egymásért küzdve” – mondta a szövetség honlapjának Magosi Bálint.

Az amerikaiak a Kanada elleni rangadóval kezdték a vb-t. Négy góllal kikaptak (5–1), de tipikus első meccs volt, nem volt sok izgalom. A favorit simán nyert.

A fehéroroszok elleni meccsük simának indult, aztán a háromgólos győzelem (6–3) ellenére nehézen sikerült. Különösen a második és harmadik harmadban volt kiegyenlített a küzdelem, sok korival és hepciáskodással.

Jöttek utána a finnek, aki csak eggyel nyertek (3–2), a mérkőzés döntő részében azonban kézben tartották a találkozót. Az amerikaiak viszont sokat dolgoztak, és csakúgy mint mi, eléggé megnehezítettek a csoport másik favoritjának a dolgát. Jobb emberfóros helyzetkihasználással meglepetést is okozhattak volna. Csütörtökön a franciák ellen nem volt nehéz dolguk (4–0), ez leginkább annak volt köszönhető, hogy az ellenfél messze elmaradt az amerikaiak, de még saját szintjétől is.

A magyarok a mezőnyben az egyedüliek, akik még nem szereztek pontot. A pénteki ellenféllel, az amerikai válogatottal csupán egyszer, még az 1939-es vb-n találkoztak a magyarok, és 3–0-ra kikaptak.

Papírforma eredmények alapján egyre inkább az valószínűsíthető, hogy ha a Chernomaz-csapat nem nyer szombaton a fehéroroszok ellen, akkor búcsúzik az élvonaltól, de ellenük is egy döntetlen és tíz vereség áll az örökmérlegben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik