Jégkorong: Vas J. nem játszik a kazahok ellen, Erdély igen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.29. 10:56
null
Erdély Csanád (balra) első felnőtt vb-jén rögtön markáns teljesítményre volt képes (Fotó: MJSZ/Mudra László)
Az elit-vb-re készülő magyar jégkorong-válogatotthoz a héten utolsóként beeső duó tagjai közül Vas János nem lép pályára a péntek esti, Kazahsztán elleni felkészülési mérkőzésen, Erdély Csanád viszont ott lesz a küzdőtéren.

 


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEINK
Április 15. (Budapest): Magyarország–Ausztria 4–0
Április 16. (Bécs): AusztriaMagyarország 1–3
Április 20. (Budapest): Magyarország–Szlovénia 0–3
Április 29., péntek, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Kazahsztán (Tv: M4 Sport)
Április 30., szombat, 19 óra (Budapest, Tüskecsarnok): Oroszország B

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttesére a mai összecsapáson kívül még egy felkészülési mérkőzés vár, holnap az orosz B-válogatott ellen.

Mindkét mérkőzést a Tüskecsarnokban rendezik meg. A vb-re 23+2 fős keret utazik, jelenleg még 30 korongos van a válogatottnál.

Vas János mellett a rutinos embereink közül kihagyja a pénteki meccset Kovács Csaba és Magosi Bálint, így viszont újabb lehetőséget kapnak a fiatalok (Garát Zsombor, Könczei Áron, Terbócs István), ezzel is megkönnyítve a szakmai stáb dolgát a keret végső összeállítását illetően.

MAGYAR KERET A KAZAHOK ELLEN
Kapusok (2): Bálizs Bence, Rajna Miklós
Hátvédek (8): Dudás Jesse, Garát Zsombor, Mestyán István, Sagert Kalvin, Stipsicz Bence, Szirányi Bence, Vas Márton, Wehrs Kevin
Csatárok (13): Banham Frank, Bartalis István, Benk András, Erdély Csanád, Galló Vilmos, Kóger Dániel, Könczei Áron, Nagy Gergő, Nagy Krisztián, Sarauer Andrew, Sebők Balázs, Sofron István, Terbócs István

„Nagyon keményen dolgozik a csapat. Noha még el-elkövetünk hibákat az edzéseken, egyre jobban összerázódunk – nyilatkozta Rich Chernomaz. – Két nagyon kemény mérkőzés áll előttünk, amelyek kiváló tesztek, különösen a kazahok elleni: tele vannak KHL-es játékossal, van három honosítottjuk is, kivétel nélkül mindannyian nagyon technikásak. Ami a mi vébékeretünket illeti: különböző típusú játékosokra van szükségünk, kellenek ügyes hokisok és ütközők, rutinosak és fiatalok, hogy ne fásuljunk el a vébé hét meccse alatt.”

A kazahok mindössze két hellyel (17.) vannak előttünk az aktuális világranglistán, a különbség viszont ennél jóval nagyobb az élvonal és a másodosztály között ingázó ellenfél javára.

Eddig hét alkalommal találkozhattunk velük, hatszor simán kikaptunk. Győznünk csak egyszer sikerült, akkor is óriási meglepetésre. A 2013-as, budapesti rendezésű divízió 1/A vb-n éppen emésztettük a Dél-Koreától elszenvedett fájó vereséget, amikor a válogatott dacból 2–1-re legyőzte a favoritot. Legutóbb tavaly, a krakkói vb-n meccseltünk velük, és úgy kaptunk ki 5–0-ra, hogy olyan sokat nem is akartunk elérni azon a mérkőzésen. Az oroszországi vb-n a kazahok a moszkvai csoportban szerepelnek.

A magyar válogatott idén az elit-vb B-csoportjában játszik május 7-étől Szentpéterváron, ahol Szlovákia, Kanada, Franciaország, Finnország, az Egyesült Államok, Fehéroroszország és Németország lesz az ellenfele május 16-ig. Mivel a 2017-es elit-vb-t Francia- és Németország rendezi – mindkettő a mi csoportunkba került –, idén védettséget élvez, tehát nem eshet ki. Így ha Francia- vagy Németország lenne a B-csoportunk utolsója, mi pedig az utolsó előttiek, összevetnének minket az A-csoport utolsó előttijével, és amelyikünk a rosszabb, az esik ki az A-csoport utolsójával. Ha a saját csoportunkban utolsók leszünk, kiesünk, ha viszont a hatodik vagy annál jobb helyen végzünk, akkor bennmaradunk.

Szurkolói infókapszula, csoportbeosztások, menetrend – tudnivalók a 2016-os oroszországi hoki-vb-ről!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik