Jégkorong: újabb légiósra számíthat a válogatott

Vágólapra másolva!
2017.03.30. 11:34
null
Bartalis István a tavalyi, A-csoportos vb-n a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta a mieink közül (Fotó: Koncz György)
A svéd élvonalbeli jégkorongbajnokságban (SHL) a remek alapszakasz ellenére már a negyeddöntőben kiesett Galló Vilmos csapata, a negyedik helyen kiemelt Linköping. Mivel légiósunk számára ezzel le is zárult a klubszezon, ez nem lehet akadálya annak, hogy számításba vegyék a válogatott keretnél. Legjobbjaink idén Kijevben lépnek jégre, az áprilisi divízió 1/A világbajnokság egyik favoritjaként.

 

„Nehéz időszak ez, amikor ilyen hosszú időn keresztül nem játszik tétmeccset az ember, éppen ezért edzeni kell, hogy formában maradjunk – mondta Bartalis, aki február végén „végzett" Németországban, majd egyből csatlakozott is a Fehérvár AV19 tréningjeihez. – Szerencsére jók voltak az edzések, és mellette több fizikai munkát tudtunk végezni. Érkezett Fehérvárra egy új erőnléti edző, Horváth Dávid, aki nagyon képzett, és rendkívül sokat segít ebben. Sajnálom, hogy amikor én itt játszottam, még nem volt a csapatnál.”

Bartalist légiósszezonja során többször is sérülések hátráltatták, de mint mondta, ezek szerencsére már elmúltak – bár még messze van a csúcsformájától. Légiósunk klubcsapata, a Schwenninger Wild Wings a német élvonalban (DEL) az alapszakaszt a 12. helyen zárta.

„A fizikai állapotom még közel sem százszázalékos, igaz, nem is most kell annak lennie – magyarázta az erdélyi származású csatár, akinek klubedzője a magyar szövetségi kapitányként a 2008-as szapporói feljutást is levezénylő Pat Cortina. – Még kell egy kis idő, hogy azt az izomzatot, amit a sérülések vagy éppen a holtszezon miatt elveszítettem, vissza tudjam építeni, de minden más rendben van. Lekopogom, sérüléseim most nincsenek, nagyon remélem, nem is lesznek!”

Bartalishoz hasonlóan szintén a fehérváriakkal készül a honosított Kevin Wehrs is, akinek klubja, az osztrák Villach ugyancsak lemaradt az EBEL-playoffról.

DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG, KIJEV (Ukrajna)
MAGYAR MÉRKŐZÉSEK
április 22. (szombat), 11.30: Ukrajna–Magyarország
április 24. (hétfő), 18.30: Magyarország–Ausztria
április 25. (kedd), 15.00: Magyarország–Dél-Korea
április 27. (csütörtök), 15.00: Lengyelország–Magyarország
április 28. (péntek), 11.30: Magyarország–Kazahsztán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik