Jégkorong: új szövetségi kapitányt kapott a magyarok vb-riválisa

Vágólapra másolva!
2018.06.07. 07:26
null
Andrej Szkabelka vette át a kazah válogatott irányítását (Fotó: khl.ru)
Andrej Szkabelkát nevezték ki a magyarokkal azonos világbajnoki divízióban szereplő kazah jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának.

 

 

A 47 éves fehérorosz szakember az orosz profiligában (KHL) érdekelt Barisz Asztana vezetőedzője is lesz egyben, mindkét megbízatása két évre szól – olvasható a nemzetközi szövetség (IIHF) honlapján.

Amint Aszkar Mamin, a kazah szövetség elnöke hangsúlyozta: a cél nem lehet más, minthogy a válogatott megnyeri a jövő áprilisi, asztanai divízió I/A vb-t, és visszajut a 16-os világelitbe. Szkabelka korábban a fehérorosz válogatott másodedzője, illetve több KHL-es klub vezetőedzője volt.

A kazah válogatott idén áprilisban a budapesti divízió I/A vb-n harmadik lett, így egymás után másodszor nem tudta kivívni a feljutást, ezért nem hosszabbítottak szerződést Galim Mambetaljev szövetségi kapitánnyal.

Novemberben Magyarország nemzetközi tornát rendez, amelyen a kazahok is pályára lépnek.

A következő divízió I/A vb-nek Asztana ad otthont 2019. április 29. és május 5. között, amin a házigazda kazahok, valamint a magyarok mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat vesz részt. Az első két helyezett szerepelhet a 2020-as svájci elit vb-n, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik